AC Oulu vs AC Kajaani • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

AC Oulu har tagit fart på allvar i den finska andradivisionen och har nu siktet inställt på att slå sig in som en kil bland topplagen i tabellen. Med endast sex poäng upp till ett kvalspel om avancemang finns alla möjligheter att hinna ikapp (och förbi) konkurrenterna om formen håller i sig. AC Kajaani har haft en problematisk och poängfattig debutsäsong i finska Ykkönen och den anfallsglada nykomlingen ser sannerligen ut att få kriga ända in i kaklet för att säkra nytt kontrakt.

Hemmalag

AC Oulu har höjt ribban efter fjolårets fjärdeplacering och har nu hittat formen efter en halvkärv inledning på säsongen. Klubben ligger för tillfället på en femteplats i tabellen med 27 poäng på 18 matcher. Med fyra vinster på de fem senaste är självförtroendet på topp i laget som nu ser möjligheten att utmana om avancemang torna upp sig. Men för att realisera drömmarna om en plats i den finska högstadivisionen behöver hemmalaget ta en seger mot ett gästande bottenlag som inte vunnit sedan mitten av juni. Inför mötet med AC Kajaani saknas skadade duon Aapo Heikkilä och Niilo Hautala.

Bortalag

AC Kajaani har inte haft det lätt som nykomligar i Ykkönen. Laget har bara vunnit fyra matcher hittills och ligger just nu på en åttondeplats i tabellen med endast 17 inspelade poäng på 18 matcher. Trots nio raka matcher utan seger har offensiven blomstrat. AC Kajaani har gjort mål i fem av de sex senaste matcherna och sett till säsongen i stort har laget bara misslyckats med att hitta nätet i tio procent av matcherna. Med ett kritiskt tabelläge krävs nya mål mot ett formtoppat hemmalag. Efter en rad skador de senaste månaderna förfogar tränaren Mika Lumijärvi nu äntligen över en fulltalig matchtrupp som reser till Uleåborg för matchen mot AC Oulu.

Statistik

AC Oulu och AC Kajaani har mött varandra vid sex tidigare tillfällen. Fem av matcherna har slutat med att båda lagen gjort mål. Senaste mötet lagen emellan för några månader sedan slutade 2-2.

AC Oulu har släppt in minst 1 mål i sina 10 senaste matcher.

AC Kajaani har gjort mål i sina 8 senaste bortamatcher.

AC Oulu har gjort mål i 78 procent av sina hemmamatcher.

AC Kajaani snittar 2.10 mål framåt per match på bortagräs.

Speltips

AC Oulu har vunnit fyra av sina fem senaste matcher och har häng på toppen i finska Ykkönen. En vinst mot AC Kajaani skulle innebära att Uleåborg-klubben på allvar utmanar om avancemang till den finska högstadivisionen. Samtidigt är ett offensivt lutat AC Kajaani i stort poängbehov för att ta fart uppåt i tabellen och öka marginalen ned till nedflyttningsstrecket. Båda lagen kommer därmed att gå för segern i vad som fötväntas bli en böljande, tokoffensiv och underhållande tillställning. AC Oulu har formen och momentum. AC Kajaani kommer med ligans näst bästa anfallslinje (totalt trettio mål framåt hittills) och sämsta försvar. Målen kommer (förmodligen) att forsa in. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Raatin Stadion.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser