Anderlecht vs Waasland-Beveren • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Anderlecht landade till slut på en tredjeplats i den belgiska högstadivisionen fjol. Trots att revanschlustan är stor hos laget (som vann ligan för två säsongen sedan) har den här hösten hittills utvecklat sig till något av en besvikelse. Klubben har inte vunnit en ligamatch sedan början av november och har nu tappat viktig mark i toppen av tabellen. Waasland-Beveren inledde hösten uselt och vann bara en av de sjutton första matcherna. Men tre raka segrar i ligan har gett klubben hopp och självförtroende i bottenstriden.

Hemmalag

Anderlecht är i rejäl gungning efter en rad misslyckade insatser i ligaspelet. Den belgiska storklubben har inte vunnit på fem raka matcher och halkat efter i toppen av tabellen. För tillfället ligger laget på en sjätteplats i tabellen med 31 poäng på 20 matcher. Upp till serieledande Genk är det redan hela fjorton poäng. Anderlecht behöver definitivt höja sig flera nivåer för att säkra en slutspelsplats i den belgiska högstadivisionen. En seger hemma mot bottenlaget Waasland-Beveren skulle onekligen höja moralen och ge truppen en värdefull injektion inför fortsättningen av säsongen. Anderlecht har aldrig förlorat mot Waasland-Beveren på hemmaplan. På sex hemmamatcher har Anderlecht vunnit fem och spelat oavgjort i en.

Bortalag

Waasland-Beveren såg länge ut att gå mot klar nedflyttning efter att ha inlett säsongen i First Division A på ett allt annat än imponerande sätt. Laget vann bara en enda match mellan juli och december (3-0 borta mot bottenkollegan Royal Excel Mouscron) och ingenting tydde på att klubben skulle kunna säkra kontraktet. Men från ingenstans har Waasland-Beveren nu höjt sig och tagit tre raka segrar i ligaspelet. Därmed sladdar laget in precis ovanför nedflyttningsstrecket på en fjortondeplats med 20 inspelade poäng på 20 matcher. Ned till jumbon Lokeren är det endast sex poäng. Så Waasland-Beveren behöver fortsätta plocka poäng för att känna sig säkra på att de får stanna i den belgiska högstadivisionen även nästa säsong. Laget har gjort mål mot Anderlecht i fyra av de fem senaste matcherna och lutar sig nu mot den fina formen för att lyckas med att slå sina motståndare på bortaplan för första gången någonsin.

Statistik

Sex av de sju senaste matcherna mellan Anderlecht och Waasland-Beveren har slutat med minst tre mål gjorda totalt. Senaste mötet lagen emellan slutade 2-1 till ett då bortaspelande Anderlecht.

Anderlecht har släppt in mål i 70 procent av hemmamatcherna i ligan.

Waasland-Beveren snittar totalt 2.90 mål per match på bortaplan i ligaspelet.

Anderlecht har gjort mål i 80 procent av sina hemmamatcher i ligan.

Waasland-Beveren har gjort minst 2 mål framåt i de 3 senaste ligamatcherna.

Speltips

Anderlecht behöver en seger för att haka på topplagen i tabellen och säkra en plats bland de sex främsta. Fem raka matcher utan seger har definitivt satt spår i truppen som nu måste växla upp för att inte säsongen ska bli ett stort fiasko. Waasland-Beveren har lyft sig efter en katastrofal inledning på säsongen och strålar av självförtroende efter tre raka segrar. Hemmalaget måste kliva framåt för att nypa en efterlängtad trepoängare. Men lagets defensiv är långtifrån solid och Waasland-Beveren kommer att få fina omställningsmöjligher. Inbördes möten och lagens formlägen talar för ännu en offensiv och explosionsartad sammandrabbning mellan två lag som vill ta en seger för att skjuta fart i tabellen och sätta tonen för vårhalvan av säsongen i First Division A. Därför spelas att det blir över två mål gjorda totalt i matchen på Constant Vanden Stock Stadium.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser