Antwerpen vs Genk • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Antwerpen ser ut att följa upp fjolårets mittenplacering i den belgiska högstadivisionen med en position bland de allra främsta lagen i serien. Det efter en stark inledning på säsongen med bara en enda förlust i ligaspelet. Genk har gått som tåget så här långt in på säsongen och även imponerat ute i Europa League. Efter det oavgjorda resultatet mot Standard Liège i den senaste ligaomgången är revanschlustan stor.

Hemmalag

Antwerpen gjorde en stabil säsong i First Division A som nykomling förra året. Men den här säsongen har börjat ännu bättre för klubben som sannerligen imponerat så här långt. Laget har bara en enda förlust och visat upp en stark förmåga att roffa åt sig poäng även när spelet kärvar. För tillfället ligger Antwerpen på en tredjeplats i tabellen med hela 25 poäng på 12 matcher. Upp till serieledande Genk är det endast fem poäng. I händelse av vinst i mötet lagen emellan krymper överraskningslaget från norra Belgien därmed avståndet (och ökar dramatiken inför fortsättningen av ligasäsongen) markant. Tränaren László Bölöni har en fulltalig trupp inför det viktiga mötet med Genk.

Bortalag

Genk har gått fram som en maskin i den belgiska högstadivisionen den här säsongen. Laget har radat upp storsegrar och låg på fem raka segrar i ligaspelet innan det snöpliga poängtappet mot Standard Liège senast. Med nio segrar hittills ligger laget just nu etta i tabellen med förkrossande 30 inspelade poäng på 12 matcher. För att studsa tillbaka direkt efter besvikelsen senast och ta kommandot i tabelltoppen krävs ett styrkebesked mot ett Antwerpen som Genk historiskt sett har haft lätt för. En seger skulle öka luckan och ge bortalaget beskedligt fart inför den resterande delen av hösten. I matchtruppen saknas skadade trion Jhon Lucumi, Rubin Seigers och Nordin Jackers.

Statistik

Genk har vunnit sex av de sju senaste mötena med Antwerpen. Den senaste matchen lagen emellan slutade hela 4-0 till ett då hemmaspelande Genk.

Antwerpen har bara hållit nollan i 33 procent av hemmamatcherna i ligan.

Genk är obesegrade i sina 12 senaste matcher i ligaspelet.

Antwerpen har endast tagit 4 poäng på 5 matcher mot lagen på övre tabellhalvan.

Genk snittar hela 3.33 mål framåt per match i ligan.

Speltips

Genk fick visserligen nöja sig med oavgjort i den senaste ligaomgången. Men serieledarna är obesegrade i ligaspelet den här säsongen och har tagit hela nio (!) segrar på tolv matcher. Ett revanschsuget bortalag som vill visa vem som bestämmer och samtidigt skapa en lucka nedåt i tabellen kommer att gå på full växel nu när Europa League har uppehåll en vecka. Antwerpen har svårt att plocka segrar mot topplagen i den belgiska högstadivisionen och ska i normala fall inte räcka till mot ett på papperet betydligt starkare Genk. Formläge, truppkvalitet och den inbördes historiken lagen emellan talar för en (om än knapp) bortaseger för gästerna. Men för att säkra upp insatsen spelas Genk med handikappet AH (0.0) i matchen på Bosuilstadion. I händelse av ett oavgjort resultat får vi därmed hela insatsen tillbaka.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser