Basel vs Sion • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Basel jagar revansch efter fjolårssäsongen då klubben blev nedpetade från tronen i den schweiziska högstadivisionen av Young Boys. Det efter hela åtta raka titlar i ligaspelet. Sion är på jakt efter en Europa-plats och har hittat formen den senaste tiden. Laget har bara förlorat en match av de sju senaste i ligaspelet och vann allra senast.

Hemmalag

Basel har varit de stora dominanterna i schweiziska Super League under de senaste tio åren. Men i fjol tog det plötsligt stopp när Young Boys seglade förbi och tog klubbens första ligatitel på över trettio (!) år. Den här säsongen var därmed tänkt att gå i revanschens tecken för ett Basel som så snabbt som möjligt vill lägga beslag på titeln igen. Men återigen har Young Boys tagit stafettpinnen och dragit ifrån rejält från övriga klubbar i tabellen. Basel ligger just nu på en tredjeplats med 34 poäng på 20 matcher. Upp till Young Boys och förstaplatsen är det i dagsläget hela nitton poäng. Laget (som visserligen höjt sig senaste tiden med tre segrar på de fyra senaste) får nu rikta in sig på att knipa andraplatsen i tabellen för att säkra spel i Champions League till nästa säsong.

Bortalag

Sion inledde säsongen svagt och förlorade sex av de åtta första matcherna i ligaspelet. Men under den senare delen av hösten kom laget äntligen i gång och började plocka värdefulla segrar. Med bara en förlust på de sju senaste (1-2 på hemmaplan mot just Basel) har klubben avancerat i tabellen och ligger nu på en sjätteplats med 25 inspelade poäng på 20 matcher. Upp till fjärdeplacerade Zürich (sista Europa League-platsen) är det i dagsläget endast tre poäng. Så visst finns det både motivation och hunger hos gästerna som har gott om självförtroende efter en fin seger mot Luzern i den senaste ligaomgången. En ny trepoängar mot Basel (som laget inte vunnit mot på tretton raka matcher) skulle definitivt ge rejält med energi inför den resterande delen av säsongen som förhoppningsvis slutar med säkrat Europa-spel.

Statistik

Fem av de sex senaste mötena mellan Basel och Sion har slutat med att båda lagen gjort mål. Den allra senaste sammandrabbningen mellan de båda klubbarna slutade 2-1 till ett för dagen bortaspelande Basel.

Basel har gjort mål i 100 procent av sina hemmamatcher i ligaspelet.

Sion har gjort minst 2 mål framåt i sina 4 senaste bortamatcher.

Basel har hållit nollan i bara 10 procent av hemmamatcherna i ligaspelet.

Sion har gjort mål i 100 procent av sina bortamatcher i ligan.

Speltips

Basel har gjort mål i de tjugo (!) senaste matcherna i Super League. Samtidigt har Sion gjort mål i sju raka matcher i ligaspelet. Laget har dessutom släppt in mål i de tio senaste ligamatcherna på bortaplan. Två lag som behöver poäng för att försvara sina positioner i tabellen och (om möjligt) avancera ytterligare gör upp i vad som lär bli en het och fartfylld tillställning. Basel behöver trycka på framåt och revanschers sig efter missräkningen mot St. Gallen (1-1) i den senaste omgången. Sion kommer stärkta från bortasegern mot Luzern (3-1) senast och har nu vittring på en Europa-plats. Full fart framåt och snabba spelvändningar. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på St. Jakob-Park.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser