Blackburn vs Norwich • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Blackburn har blandat och gett under hösten och befinner sig just nu i mittenskiktet av den engelska andradivisionen. För att närma sig en plats bland de sex främsta i tabellen (som ger en möjlighet till åtminstone spel om avancemang) behöver den forna storklubben börja plocka segrar under jul- och nyårshelgerna. Norwich har inte förlorat en ligamatch sedan början av oktober och skuggar serieledande Leeds i tabelltoppen. En ny seger kan innebära att klubben lägger beslag på förstaplatsen.

Hemmalag

Blackburn är nykomling i Championship och har etablerat sig i mitten av tabellen efter att snart halva säsongen är gången. Laget förlorade bara en match av de tio första i ligaspelet och har visat sig vara svåra att bryta ner. För tillfället ligger Blackburn på en tolfteplats i tabellen med 31 poäng på 22 matcher. Upp till en sjätteplats (som innebär kvalspel om avancemang) är det endast fem poäng. En morot för de tidigare Premier League-mästarna (!) som nu har siktet inställt på att ta sig tillbaka till den engelska fotbollens finrum efter slitsamma år i de lägre divisionerna. Tränaren Tony Mowbray får klara sig utan skadade kvartetten Jacob Davenport, Dominic Samuel, Elliott Bennett och Craig Conway i matchen mot Norwich.

Bortalag

Norwich har åkt jojo mellan Premier League och Championship de senaste åren och ser ånyo ut att vara en stark kandidat till att säkra ännu ett avancemang. Efter en besvärlig inledning på säsongen (bara en seger på de fem första varav tre förluster) har klubben rest sig och verkligen tagit fart uppåt i tabellen. Klubben har bara en enda förlust i ligaspelet sedan början av september och har snart ätit sig upp till en förstaplats. Just nu ligger Norwich tvåa i tabellen med hela 44 inspelade poäng på 22 matcher. Med en vass offensiv (tredje målrikaste laget i serien) och en fin svit (tio matcher utan förlust) har laget nu en jättemöjlighet att kliva förbi serieledande Leeds. Hela sex spelare saknas i matchtruppen inför mötet med Blackburn. Nélson Oliveira, Kenny McLean, Ivo Pinto, Matthew Jarvis, Louis Thompson och Timm Klose är alla otillgängliga.

Statistik

Blackburn och Norwich har passerat spelad mållina i sju av de åtta senaste mötena lagen emellan. Allra senast slutade det oavgjort (2-2) när Norwich hade hemmaplan.

Blackburn har gjort mål i de 11 senaste matcherna i ligaspelet.

För Norwich har 6 av de 7 senaste ligamatcherna slutat med över två mål totalt.

För Blackburn passerar 4 av de 5 senaste matcherna i ligan spelad lina.

Norwich snittar totalt 2.82 mål per bortamatch i ligaspelet hittills.

Speltips

Norwich kan lägga en stark höst bakom sig och är verkligen i fint slag trots vissa skadebekymmer. Laget har gjort minst två mål framåt i sina tre senaste ligamatcher och är obesegrade i hela tio raka matcher och hela åtta raka bortamatcher. Blackburn har gjort mål i elva raka matcher. Men släpper samtidigt in mål i tre av fyra hemmamatcher sett till snittet så här långt. Ett hungrigt Norwich har chans på serieledning och kommer att sätta full fart framåt för att sätta tryck på Leeds i tabelltoppen. Men en skadeskjuten elva kommer att innebära att det förmodligen kommer att skapas öppningar för Blackburn att hitta nätet. Historiken lagen emellan och den senaste tidens galna målkalas för båda lagen talar för en böljande och chansrik tillställning mellan två lag som vill knipa trepoängaren. Därför spelas att det blir totalt över två mål gjorda i matchen.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser