Bodø/Glimt vs Ranheim • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Bodø/Glimt tog sig upp till årets upplaga av Eliteserien efter att ha kammat hem titeln i OBOS-ligaen i överlägsen stil. Men hittills har säsongen i den norska högstadivisionen varit allt annat än lyckosam. Klubben ligger farligt nära nedflyttningsstrecket och har bara en vinst på hemmaplan hittills. Ranheim är en annan nykomling som fått en betydligt bättre start. Laget har tagit rygg på serieledande Brann och har rejält med luft under vingarna inför bortadrabbningen i norra Norge.

Hemmalag

Bodø/Glimt är redan indraget i en bekymmersam bottenstrid efter att ha haft förtvivlat svårt att sno åt sig poäng under säsongsinledningen. Klubben ligger just nu strax ovanför nedflyttningsstrecket på en blygsam fjortondeplats med bara 9 inspelade poäng på 11 matcher. Bodø/Glimt har två raka förluster (senast 0-1 mot bottenkollegan Start) och behöver en vändning för att tända laget och hitta formen. Men trenden är tydlig. Nykomlingen har uppenbara problem och vi får gå tillbaka till premiären mot Lillestrøm i mitten av mars för att hitta den senaste segern på hemmaplan (2-1). Inför mötet med Ranheim får hemmalaget klara sig utan skadade försvararen Marius Lode i en annars skade- och avstängningsfri matchtrupp.

Bortalag

Ranheim har stått för en succéartad inledning på säsongen i Eliteserien. Klubben har bara förlorat två matcher hittills och ligger för närvarande på en tredjeplats med 23 poäng på 11 matcher. Ranheim har tre raka segrar (senast övertygande 3-1 hemma mot mittenlaget Molde) och poäng borta mot Bodø/Glimt skulle ge nykomlingen ytterligare energi i den toppstrid som laget överraskande nog får se sig vara en del av. Ranheim har brottas med sjukdom i truppen inför mötet. Men ett flertal osäkra kort som Andreas Helmersen och Mads Reginiussen (lagets bäste målskytt) är klara för spel. Mats Lillebo och Jakob Tromsdal missar matchen tillsammans med skadade mittfältaren Kristoffer Løkberg. Dessutom är anfallaren Michael Karlsen avstängd.

Statistik

Bodø/Glimt har bara vunnit två matcher hittills i Eliteserien. Ranheim snittar 2.00 poäng per match på bortaplan och har gjort minst två mål i de tre senaste matcherna.

Bodø/Glimt snittar 0.80 poäng per match på hemmaplan.

Ranheim har inte förlorat någon av sina 4 senaste bortamatcher.

Bodø/Glimt har endast 1 vinst på de 10 senaste matcherna.

Ranheim har bara 1 förlust på de 9 senaste matcherna.

Speltips

Bodø/Glimt är inne i en anmärkningsvärd svacka och är ett stukat lag så här långt in i Eliteserien. Ranheim har självförtroende, vind i seglen och har inte förlorat mot Bodø/Glimt på de tre senaste mötena lagen emellan (3-3 senast i OBOS-ligaen förra året). Bortalaget har haft en småproblematisk uppladdning med sjukdom i truppen, men inför avspark kan klubben räkna med att ett flertal nyckelspelare finns med i startelvan efter sena klartecken. Därför spelas att Ranheim antingen vinner matchen eller spelar oavgjort borta på Aspmyra Stadion. Spelsättet AH +0.5 är detsamma som att ett oavgjort resultat eller vinst för Ranheim spelas, men oddset är lite högre.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser