Bröndby vs Genk • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Bröndby går trögt i den danska högstadivisionen och åkte på en riktig stjärnsmäll i första mötet med Genk i kvalet till Europa League. Men danskarna fick med sig två viktiga bortamål och har inte gett upp hoppet inför returmötet på hemmaplan. Genk forcerar fram som en stridsvagn i den belgiska högstadivisionen och har nu siktet inställt på att säkra en ny gruppspelsplats i Europa-spelet.

Hemmalag

Bröndby har inte alls fått till så här långt in på säsongen. Efter en nervkittlande säsongsavslutning i våras där Bröndby vann grundserien (men förlorade slutspelet) har det gått tungt för Köpenhamn-laget som blandar fina och mediokra insatser om vartannat. I ligaspelet ligger Bröndby för närvarande på en tredjeplats med 13 poäng på 7 matcher. Redan nu är det fyra poäng upp till serieledande rivalen FC Köpenhamn. Efter chockförlusten i första mötet med Genk behöver tränare Alexander Zorniger få upp självförtroendet i en stukad trupp som verkligen saknar duon Christian Nörgaard och Frederik Rönnow som såldes under sommaren. Efter en rad skador saknas nu endast Kevin Mensah hos danskarna inför returmötet.

Bortalag

Genk flyger fram i den belgiska högstadivisionen efter att ha fortsatt sin fina trend och formkurva som inleddes redan under våren. Just nu leder klubben ligan med 13 inspelade poäng på 5 matcher och laget har nu totalt hela tjugoen (!) matcher i rad utan förlust varav nitton av dessa resulterat i segrar. Med målfarlige anfallaren Mbwana Samatta i spetsen (två mål i första mötet) ställer tränaren Philippe Clement in siktet på ett nytt gruppspel i Europa League. I matchen mot Bröndby får bortalaget eventuellt klara sig utan Joseph Paintsil som varit skadad.

Statistik

Genk och Bröndby bjöd på en riktigt målrik historia när lagen möttes i den första matchen. Efter en omtumlande tillställning skrevs slutresultatet till hisnande 5-2.

För Bröndby har 4 av de 5 senaste matcherna slutat med över 2.5 mål.

Genk har gjort minst 2 mål i 90 procent av säsongens matcher.

Bröndby har gjort mål i 90 procent av matcherna den här säsongen.

Genk snittar totalt 3.40 per match så här långt in på säsongen.

Speltips

Bröndby måste kliva fram rejält i returmötet. Efter den tunga förlusten senast behöver danskarna åtminstone få in tre bollar bakom Danny Vuković i Genk-målet. Den offensiva urladdning som måste till för hemmalaget kommer att öppna upp rejäla ytor i defensiven. Någonting som ett sprudlande målglatt och omställningspiggt Genk vill utnyttja för att få in ett eller flera bortamål och stänga dubbelmötet totalt. En riktig urladdning till drabbning väntar där två lag som lutar sig mot devisen att anfall är bästa försvar gör upp om segern. Formläge, målkurvor och förutsättningar talar för ett nytt målkalas mellan lagen när en plats i gruppspelet i Europa League står på spel. Därför spelas att det blir totalt över 2.5 mål i matchen på Bröndby Stadion.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser