Bröndby vs Odense • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Bröndby vann grundserien i fjol och såg ut att gå mot första ligatitel på omkring femton år. Men klubben föll på målsnöret när Midtjylland rusade både ikapp och förbi under slutspelet. Den här säsongen är laget ute efter revansch. Odense missade slutspelet förra året. Men nu har klubben växlat upp några snäpp och siktar in sig på Europa-spel.

Hemmalag

Bröndby var på vippen att ta klubbens första ligaguld sedan början av 2000-talet förra säsongen. Men till slut fick laget se sig omsprunget av Midtjylland som till slut knep förstaplatsen med fyra poängs marginal. Den här upplagan av den danska högstadivisionen var tänkt att gå i revanschens tecken för ett Bröndby som onekligen törstar efter en ligaframgång. Men efter en svajig höst är det nu (när ligan går in i slutspelet) hela tjugotre (!) upp till serieledande FC Köpenhamn. Just nu ligger Bröndby på en fjärdeplats i tabellen med 38 poäng på 26 matcher. Med tanke på att endast målskillnad håller klubben före jagande Esbjerg måste nu Bröndby fortsätta att plocka segrar för att åtminstone säkra Europa-spel till nästa säsong.

Bortalag

Odense har inte direkt tillhört toppen av danska Superligaen de senaste åren. I fjol slutade klubben på en blygsam niondeplats och missade därmed slutspel. Men den här säsongen har det gått betydligt bättre. Odense har lagt vantarna på tredjeplatsen i tabellen med 42 inspelade poäng på 26 matcher och kliver nu in i slutspelet med gott självförtroende efter fem raka segrar i ligaspelet (senast 1-0 hemma mot Randers). Med fin vind i seglen finns all anledning för supportrarna att hoppas på en rejäl ligaframgång. En ny vinst mot Bröndby (som laget slog senast) skulle försätta Odense i en ruskigt fin position när endast nio omgångar återstår av ligasäsongen.

Statistik

Tre av de fyra senaste matcherna mellan Bröndby och Odense har slutat med att båda lagen gjort mål. Allra senast slutade det dock 2-0 till ett då hemmaspelande Odense.

Bröndby har gjort mål i 85 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet.

Odense har hållit nollan i endast 23 procent av ligamatcherna på bortagräs.

För Bröndby går spelet in i 7 av de 8 senaste matcherna i ligan.

Odense har gjort minst 1 mål i de 7 senaste matcherna i ligaspelet.

Speltips

Bröndby har onekligen bjudit på öppna spjäll senaste tiden och både öst och släppt in mål. Spelet går in i sju av de åtta senaste och på de tre senaste matcherna på hemmagräs har det totala målsnittet legat på hela 4.66 mål. Totalt sett så här långt in på säsongen går spelet in i 62 procent av lagets ligamatcher på hemmaplan. Odense har fem raka segrar i ligaspelet och bubblar av självförtroende i jakten på en Europa-plats till nästa säsong. Laget har gjort mål i de sju senaste och samtidigt släppt in mål i 77 procent av bortamatcherna i ligaspelet. Två lag som verkligen behöver poäng för att ta kommandot i kampen om en plats bland de fyra främst gör upp i vad som lär bli en fartfylld drabbning. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Bröndby Stadion.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser