Bulgarien vs Cypern • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Bulgarien har sannerligen ett slagläge i Nations League efter två raka segrar mot Norge respektive Slovenien. Nu har bulgarerna en möjlighet att verkligen ta kommandot i gruppspelet genom ännu en hemmaseger. Cypern vann senast hemma mot Slovenien. Men på bortaplan har det sett allt annat än ljust ut för cyprioterna som bara vunnit en enda match (3-1 mot blåbärsnationen Gibraltar) på tre år.

Hemmalag

Bulgarien överraskade och stod för ett fint kval till fotbolls-VM. Trots tufft motstånd i form av bland annat Sverige och Holland förlorade landslaget bara en enda match (mot Frankrike) på hemmaplan. Till slut blev det en fjärdeplats i gruppen med 13 poäng på 10 matcher. Inför fotbolls-EM om två år har Bulgarien fått en fin start i nya turneringen Nations League. Nationen har vunnit de två första matcherna och ligger etta i gruppen. Möjligheterna att ta sig vidare och utmana om en plats till det kommande mästerskapet har helt klart ökat och formen är onekligen god. En seger mot ett hopplöst bortasvagt Cypern skulle stärka lagets aktier ytterligare.

Bortalag

Cypern tog en efterlängtad seger på hemmaplan mot Slovenien senast. Men cyprioterna har ett katastrofalt facit på bortaplan sett till de senaste årens landslagsspel. En enda seger på de tolv (!) senaste bortamatcherna talar sitt tydliga språk. Och inte blir det bättre av att segern kom mot pyttelandslaget Gibraltar. I kvalet till fotbolls-VM fick Cypern en tuff resa. Laget slutade på en femteplats i sin grupp med 10 poäng på 10 matcher. Sex av poängen kom mot just Gibraltar. En oväntad hemmaseger (3-2) mot Bosnien-Hercegovina gav förvisso välbehövlig skjuts. Men om Cypern ska hålla drömmen om fotbolls-EM vid liv behövs ett trendbrott på bortagräs.

Statistik

Bulgarien har vunnit åtta av de totalt nio tidigare mötena med Cypern. Senaste matchen lagen emellan för några år sedan slutade 1-0 till ett även då hemmaspelande Bulgarien.

Bulgarien har vunnit 8 av de 10 senaste hemmamatcherna.

Cypern gjorde bara mål i 1 av 5 bortamatcher i kvalet till fotbolls-VM.

Bulgarien snittade 2.00 mål framåt per hemmamatch i kvalet till fotbolls-VM.

Cypern har förlorat 11 av de 12 senaste bortamatcherna.

Speltips

Bulgarien är ruskigt starka på hemmaplan och har både självförtroende och motivation efter succéstarten på höstens spel i Nations League. Visserligen har bulgarerna inte riktigt fått målskyttet att lossna på sistone och fått nöja sig med uddamålssegrar. Men mot ett Cypern som är usla på bortagräs talar allting för att det äntligen blir islossning för ett hemmalag som verkligen har blodvittring och en fin formkurva att luta sig mot. Cypern är svagare på alla punkter sett till trupperna och har bara gjort mål i en av de fem senaste matcherna på bortaplan. Allting talar för en hemmaseger med eftertryck där bulgarerna kopplar ett ännu starkare grepp om förstaplatsen i tabellen. Därför spelas att Bulgarien vinner med minst två måls marginal på Stadion Vasil Levski. Om bulgarerna bara vinner med ett mål får vi insatsen tillbaka.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser