Cagliari vs Sassuolo • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Cagliari var på vippen att åka ut ur Serie A i fjol och ser ut att gå mot en ny strid i bottenskiktet av tabellen efter ett förhållandevis svagt transferfönster. Sassuolo har vind i seglen och adderat ett flertal spännande namn till en redan intressant trupp. Efter segern mot Inter i premiäromgången (1-0) kommer gästerna med gott självförtroende till uppgörelsen på Sardinien.

Hemmalag

Cagliari rosade verkligen inte marknaden i fjol. Klubben slutade till sist på en blygsam sextondeplats i tabellen med endast 39 poäng på 38 matcher. Laget säkrade nytt kontrakt med bara fyra poängs marginal ned till sjuttondeplacerade Crotone och behöver höja sig flera nivåer för att göra den här säsongen till en trevligare och mindre smärtsam resa. Cagliari har försökt att förstärka försvaret under sommaren med den forne Liverpool-mittbacken Ragnar Klavan och kroatiske veteranen Darijo Srna samt adderat tidigare Napoli-spelaren Leonardo Pavoletti till anfallslinjen. Men det är samtidigt inga värvningar som på papperet ska kunna ge Cagliari det lyft i tabellen som de så väl behöver. Tränaren Rolando Maran får klara sig utan skadade Luca Ceppitelli och avstängde Joao Pedro i mötet med Sassuolo.

Bortalag

Sassuolo slutade i mittenskiktet av tabellen i fjol. Till slut blev det en elfteplats med 43 inspelade poäng på 38 matcher. I år höjer klubben ribban och kan känna sig nöjda med truppen efter ett synnerligen omtumlande och intensivt transferfönster. Klubben har förvisso tappat hela sju (!) spelare med Matteo Politano och Francesco Acerbi i spetsen. Men samtidigt har kvalitet inkommit i form av bland annat Federico Di Francesco, Kevin-Prince Boateng och danske talangen Jens Odgaard samt inlånade Milan-mittfältaren Manuel Locatelli. Sassuolo kan med andra ord höja blicken den här säsongen och ställa in siktet på den övre halvan av tabellen. I bortalaget saknas endast Federico Peluso i matchtruppen på grund av skada.

Statistik

Cagliari har inte lyckats vinna mot Sassuolo på de tre senaste matcherna. Senaste mötet lagen emellan på Sardegna Arena slutade 2-1 till Sassuolo.

Cagliari vann bara 32 procent av sina hemmamatcher förra säsongen.

Sassuolo gjorde mål i 79 procent av sina bortamatcher i fjol.

Cagliari blev mållösa i 53 procent av sina hemmamatcher under fjolårssäsongen.

Sassuolo vann 37 procent av sina bortamatcher förra säsongen.

Speltips

Enligt spelmarknaden och oddssättningen borde Cagliari vinna matchen. Men ett gästande Sassuolo bör betraktas som favoriter. Bortalaget har en bättre trupp (som blivit spetsad ytterligare under sommaren) och rejält med medvind efter den oväntade hemmasegern mot Inter. Cagliari famlar i mörkret och har inte alls hittat rätt på sin temporära hemmaarena. Därmed är inte ens hemmafördelen någonting för nye tränaren Rolando Marans mannar att luta sig mot. Allting talar likväl för en tajt uppgörelse där Sassuolo mest troligen kniper segern med uddamålet. Men för att säkra upp spelas Sassuolo med handikappet AH (0.0) i matchen på Sardegna Arena. I händelse av ett oavgjort resultat får vi därmed hela insatsen tillbaka.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser