Chiasso vs Aarau • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Chiasso har hamnat i en besvärlig sits med två omgångar kvar av den schweiziska andraligan. Klubben ligger sist i tabellen och behöver hitta minst en seger för att kunna ta klivet över strecket. Aarau landade i mitten av tabellen förra året. Men den här säsongen har gått betydligt bättre för laget som efter en fin period i ligaspelet senaste tiden ser ut att kunna nå en kvalplats om spel i högstadivisionen.

Hemmalag

Chiasso slutade på en åttondeplats förra säsongen med hela arton poäng ner till nedflyttningsplatsen. Det trots att laget fick poängavdrag på grund av regelbrott. Men den här upplagan av Challenge League har visat sig vara mer besvärlig för laget som rasat ihop totalt på slutet och bara vunnit två av de fjorton senaste i ligaspelet. Just nu ligger Chiasso därmed sist i tabellen på en tiondeplats med 33 inspelade poäng på 34 matcher. Med två omgångar och två poäng upp till säker mark finns det fortfarande hopp hos ett hemmalag som kommer att gå för segern mot topplaget Aarau.

Bortalag

Aarau har växlat upp några nivåer sedan fjolåret och har nu chansen att få spela om en plats i högstaligan. Laget inledde visserligen ligaspelet fruktansvärt svagt med förlust i de sex första matcherna. Men sedan dess har Aarau höjt sig. Klubben har bara en enda förlust i ligan sedan slutet av oktober och vunnit sju av de tio senaste. För tillfället ligger Aarau på en andraplats (kvalplats för spel om avancemang) med 58 inspelade poäng på 34 matcher. Med tanke på att Lausanne jagar (en poäng bakom) finns ingen anledning att slappna. Gästerna får inte komma hem tomhänta från mötet med Chiasso.

Statistik

Tre av de fem senaste mellan Chiasso och Aarau har slutat med att båda lagen gjort mål. Allra senast slutade det dock endast 1-0 till ett för dagen hemmaspelande Aarau.

Chiasso har släppt in mål i hela 95 procent av lagets matcher i ligaspelet hittills.

Aarau har gjort minst 2 mål i de 4 senaste ligamatcherna på bortaplan.

Chiasso har hittat nätet i 75 procent av ligamatcherna på hemmagräs så här långt.

Aarau har hållit nollan i endast 18 procent av lagets bortamatcher i ligan.

Speltips

För Chiasso har spelet gått in i 76 procent av lagets ligamatcher på hemmaplan så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för Aarau på bortaplan i ligan är 71 procent. Hemmalaget behöver kliva framåt och hitta poäng (allra helst en seger) för att kunna lämna jumboplatsen i tabellen och ta klivet över strecket. Chiasso har släppt in mål i alla hemmamatcher i ligaspelet. Men samtidigt gjort mål i hela 76 procent av dem. Det att ställa mot ett formrusigt Aarau som hittat nätet i de tio senaste ligamatcherna och gjort minst två mål framåt på de fyra senaste i ligan. Två lag som har allting att spela för med två omgångar kvar möts i vad som väntas bli en frejdig och underhållande tillställning. Tre av de fem senaste mellan Chiasso och Aarau har slutat med att båda lagen hittat nätet. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Stadio Comunale.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser