Chievo vs Juventus • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Chievo såg länge ut at gå mot nedflyttning till Serie B under fjolårssäsongen. Men efter en stark avslutning lyckades Verona-klubben (mot alla odds) säkra nytt kontrakt. Juventus har vunnit Serie A i sju raka säsonger och har nu förstärkt truppen ytterligare med bland annat Cristiano Ronaldo. Bortalaget vill få en så bra start som möjligt och kommer att explodera ur startblocken för att ta säsongens första trepoängare.

Hemmalag

Chievo krånglade sig till sist kvar i Serie A efter en imponerande slutspurt under våren. Klubben slutade på en fjortondeplats i tabellen med 43 poäng på 38 matcher och kunde säkra kontraktet med elva poäng ner till strecket. Trots en avsaknad av nyförvärv och trubbel utanför planen (ekonomiska skumraskaffärer med Cesena) siktar klubben på att prestera bättre under årets säsong. Nye tränaren Lorenzo D’Anna som ersatt Rolando Maran har satsat på ett formationsbyte (4-3-3 i stället för 4-3-1-2) för att ge en injektion. Men försäsongen har varit strulig för Chievo som förlorat och blivit mållösa i mötena med storlagen Napoli (0-2) och Hoffenheim (0-5). Till matchen mot Juventus kommer hemmalaget med en trupp helt fri från skador och avstängningar.

Bortalag

Juventus tog hem sin sjunde raka ligatitel i fjol och har verkligen klivit fram som giganterna inom den italienska fotbollen det senaste decenniet. Bucklan bärgades med fyra poängs marginal ner till ligatvåan Napoli och Juventus landade till slut på 91 inspelade poäng på 38 matcher. Under sommaren har truppen fått fin förstärkning i form av Cristiano Ronaldo, Emre Can samt en återvändande Leonardo Bonucci som ger backlinjen ytterligare spets och bredd. Tränare Massimiliano Allegri har nu siktet inställt på att ta hem en åttonde ligatitel och (äntligen) nå hela vägen i Champions League. En vinst i säsongens första match skulle ge laget välbehövlig fart framåt. Inför mötet med Chievo saknas Leonardo Spinazzola. Dessutom är Mattia De Sciglio och Medhi Benatia osäkra kort på grund av skadekänningar.

Statistik

Juventus har inte förlorat mot Chievo i någon av de sexton (!) senaste mötena lagen emellan. Senaste matchen slutade 2-0 till ett även då bortaspelande Juventus.

Chievo har förlorat de 6 senaste mötena med Juventus på hemmaplan.

Juventus har hållit nollan mot Chievo i 6 av de 8 senaste mötena lagen emellan.

Chievo har bara gjort 1 mål på de 3 senaste matcherna.

Juventus har gjort minst 2 mål i de 5 senaste matcherna mot Chievo.

Speltips

Juventus är en maskin som forcerat fram genom Serie A i snart tio år utan att ha missat ligatiteln. Inför säsongen har tränare Allegri vässat truppen ytterligare och flera av nyförvärven (framför allt Cristiano Ronaldo) vill lämna avtryck direkt. Historiken lagen emellan samt aktuellt form- och truppläge talar för en förkrossande seger för ett inspirerat Juventus som kommer att trycka på framåt och starta säsongen på allra bästa sätt. Chievo har svårt att skapa i offensiven och läcker fortsatt bakåt mot bra motstånd. Något som inte minst visat sig under sommarens träningsmatcher. Därför spelas att Juventus vinner matchen med minst två måls marginal.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser