Ekenäs IF vs AC Kajaani • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Ekenäs IF var nära avancemang i fjolårets upplaga av finländska Ykkönen. Men till slut landade laget på en tredjeplats och är nu ute efter revansch. AC Kajaani tillhörde bottenskiktet förra året och säkrade kontraktet med endast fem poängs marginal. Även den här säsongen ser ut att bli en jobbig historia för klubben.

Hemmalag

Ekenäs IF var länge med i striden om uppflyttning förra året. Men tre raka förluster i slutskedet av säsongen sänkte förhoppningarna och till sist fick klubben nöja sig med en retlig tredjeplats. Den här säsongen har slutat som den förra slutade. Ekenäs IF har blandat och gett med endast en seger och ett kryss så här långt. Med det ligger laget på en blygsam sjundeplats med bara 4 poäng totalt på 5 matcher. Nu behöver hemmalaget hitta tillbaka till självförtroendet från storsegern mot MYPA (7-2) för att ta en ny trepoängare och påbörja klättringen i tabellen.

Bortalag

AC Kajaani rasade ihop totalt med fem förluster på de sju sista omgångarna förra året. Men kontraktet säkrades med knapp marginal och klubben kunde därmed rikta in sig på revansch. Men även det här året ser det ut som laget får det tufft. AC Kajaani har förlorat fyra av de fem inledande matcherna och ligger därmed på en niondeplats (näst sist) med endast 3 inspelade poäng på 5 matcher. Oroväckande är att gästerna inte alls fått i gång offensiven och bara noterats för fyra mål totalt och endast ett mål på de två senaste matcherna i ligan. Bättring krävs om bottenstrid ska undvikas.

Statistik

Ekenäs IF har bara förlorat en av de fyra senaste matcherna mot AC Kajaani. Den förlusten (1-2) var dessutom på bortaplan.

Ekenäs IF snittade 2.08 poäng per hemmamatch i ligaspelet förra året.

AC Kajaani har förlorat 4 av de 5 senaste matcherna i ligaspelet.

Ekenäs IF har gjort mål i 80 procent av alla matcher i ligan hittills.

AC Kajaani snittade endast 0.79 poäng per ligamatch på bortaplan i fjol.

Speltips

Ekenäs IF tillhörde toppen av tabellen i fjol och tog merparten (57 procent) av poängen på hemmagräs. AC Kajaani klarade sig kvar i Ykkönen med nöd och näppe och har inte alls imponerat den här säsongen. Gästerna fick till och med kriga för att kämpa ner jumbon MYPA (2-1) som Ekenäs IF krossade för någon vecka sedan med hela 7-2 på hemmaplan. Även om hemmalaget svajat en del vill de nu ta tillvara på möjlighet att ta fart uppåt i tabellen med en ny seger framför hemmapubliken. AC Kajaani tog bara elva poäng på bortaplan i fjolårets ligaspel och har bara mäktat med fyra mål framåt i årets upplaga av den finska andradivisionen. Allting talar för att Ekenäs IF studsar tillbaka efter nederlaget borta mot TPV senaste och tar en viktig trepoängare. Därför spelas att hemmalaget vinner matchen på Ekenäs Centrumplan. Men genom spelsättet DNB säkrar vi upp och får vi insatsen tillbaka i händelse av ett oavgjort resultat.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser