FC Köpenhamn vs Midtjylland • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

FC Köpenhamn hade vunnit två raka ligatitler innan de fick sig slagna av Midtjylland förra säsongen. Även i år gör de båda klubbarna upp om titeln i vad som väntas bli en rafflande slutspurt i danska Superligaen. Vinner FC Köpenhamn tar de ett stort kliv närmare bucklan. Gästande Midtjylland måste ta tre poäng för att krympa avståndet och hålla spänningen vid liv i tabelltoppen åtminstone ett litet tag till.

Hemmalag

FC Köpenhamn gick på pumpen rejält förra säsongen och slutade till slut på en svag fjärdeplats med hela tjugosju (!) poäng upp till mästarna Mitdjylland. I år är storklubben ute efter revansch. Och efter en imponerande säsong med endast tre förluster totalt (den senaste i slutet av september) ser det onekligen ut som att det är FC Köpenhamns år i år. Just nu ligger laget etta i slutspelstabellen med 70 poäng på 29 matcher. Med fem poäng ner till just Midtjylland finns nu en gyllene möjlighet att rycka i tabellen när endast sju matcher återstår av ligasäsongen. Fyra raka segrar i ligaspelet har lagt grunden (och gett en stor dos självförtroende) och med ett starkt hemmastöd inne på Parken finns hopp om att redan nu ta ett stort kliv mot titeln i den danska högstaligan.

Bortalag

Midtjylland stod för en imponerande insats förra säsongen och tog hem titeln i Superligaen efter en stark slutspurt. Även i år har klubben presterat fin fotboll och endast förlorat två matcher i ligaspelet så här långt. För tillfället ligger laget på en andraplats med 65 inspelade poäng på 70 matcher och skuggar därmed det revanschsugna FC Köpenhamn som inte tar några fångar på hemmagräs. Men om Midtjylland ska ha en chans att kunna replikera fjolårets succésäsong krävs en seger mot huvudstadslaget för att inte tappa mark nu när marginalerna minskar för varje omgång. Full fart framåt är melodin. Midtjylland kan åtminstone luta sig mot ett fint facit när det kommer till inbördes möten. Laget har nämligen vunnit fem av de sex senaste matcherna mot FC Köpenhamn.

Statistik

I fem av de sex senaste hemmamatcherna för FC Köpenhamn mot Midtjylland har båda lagen gjort mål. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade 2-1 till ett även då hemmaspelande FC Köpenhamn.

FC Köpenhamn har gjort mål i 100 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet.

Midtjylland har hållit nollan i endast 14 procent av ligamatcherna på bortaplan.

FC Köpenhamn snittar hela 3.64 mål totalt på hemmaplan i ligan hittills.

Midtjylland gör i snitt 1.86 mål framåt per bortamatch i ligaspelet så här långt.

Speltips

För FC Köpenhamn går spelet in i 64 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. För Midtjylland är motsvarande siffra på bortaplan i ligaspelet hela 86 procent. FC Köpenhamn har gjort mål i fjorton (!) raka matcher på hemmagräs och har samtidigt hållit nollan i endast 36 procent av hemmamatcherna. Midtjylland har hittat nätet i 93 procent av lagets bortamatcher i ligaspelet hittills och är obesegrade i de tolv senaste ligamatcherna på bortagräs. Ett av lagen behöver en seger för att kunna lägga ena handen på bucklan. Det andra laget måste ta tre pinnar för att minska luckan i toppen och hålla titeldrömmarna vid liv. En sevärd sexpoqängsdrabbning mellan titelfavoriterna är att vänta där det enda som räknas är seger. Allting talar för en målrik och böljande tillställning utan handbroms. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Parken.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser