FC Rosengård vs Slavia Prag • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

FC Rosengård skuggar serieledande Piteå i svenska Damallsvenskan och kliver in i Champions League-spelet med självförtroende efter fem raka segrar. Slavia Prag nådde en fin framgång i Europa-spelet under fjolårssäsongen när laget tog sig hela vägen fram till en kvartsfinal. Den här gången vill tjeckerna återupprepa succén och nå minst lika långt. En spännande åttondelsfinal väntar på Malmö IP.

Hemmalag

FC Rosengård står för en stark slutspurt i Damallsvenskan och jagar serieledande Piteå i tabellen. Med två omgångar kvar ligger FC Rosengård på en andraplats i tabellen med hela 42 poäng på 20 matcher. Avståndet upp till Piteå är endast tre poäng och Malmö-laget har betydligt bättre målskillnad. En rafflande avslutning på ligasäsong väntar med andra ord där FC Rosengård vill fullborda en fin höst och ta sig förbi norrlänningarna för att hämta hem det första ligaguldet på tre år. FC Rosengård klev in i Champions League först i sextondelsfinalen där ryska Ryazan avfärdades (1-0 och 2-0) utan några större bekymmer. Med tanke på att Damallsvenskan och titeljakten i allra högsta grad lever vill laget av naturliga skäl se till att göra jobbet så pass bra på hemmaplan att bortamötet med Slavia Prag mest blir till en formalitet där tränare Jonas Eidevall kan rotera i elvan.

Bortalag

Slavia Prag har onekligen gått fram som en maskin i ligaspelet. Klubben (som slutade tvåa förra säsongen) leder tabellen för tillfället med 18 poäng på 7 matcher. En förkrossande målskillnad med ofattbara femtioåtta (!) plusmål talar sitt tydliga språk. I Champions League fick tjeckerna först kriga sig igenom ett gruppspel (tre raka vinster) innan holländska Ajax slogs ut (2-0 och 2-1) i sextondelsfinalen. Slavia Prag vill nu återupprepa fjolårets framgång i Europa-spelet då laget slog sig fram till en kvartsfinal mot tyska Wolfsburg. Men frågan är om klasskillnaden är för stor redan nu när klubben tar sig an ett profilstarkt och kompetent FC Rosengård som dessutom bär på rejäl revanschlusta efter förra säsongens delvis misslyckade Europa-äventyr.

Statistik

FC Rosengård har vunnit de två tidigare mötena med Slavia Prag. Vid båda tillfällena har FC Rosengård dessutom haft ledningen vid halvtid. Senaste matchen lagen emellan slutade 3-0 till ett även då hemmaspelande FC Rosengård.

FC Rosengård har vunnit sina 6 senaste matcher på hemmaplan.

Slavia Prag har hållit nollan i 60 procent av sina matcher i Champions League.

FC Rosengård har löst spelad lapp i de 6 senaste matcherna.

Slavia Prag har vunnit sina 5 senaste bortamatcher den här säsongen.

Speltips

FC Rosengård är i kanonform och har verkligen fått medvind i jakten på serieledande Piteå i Damallsvenskan. Efter att ha åkt ut mot engelska Chelsea i åttondelsfinalen i fjol brinner nu laget av revanschlusta och vill göra processen kort med Slavia Prag. En storseger på hemmagräs skulle göra returmötet i Tjeckien till en avslagen och rotationsvänlig historia. Något som ett FC Rosengård som slåss på två fronter i dagsläget skulle må bra av. Slavia Prag har gjort det fint i det inhemska ligaspelet och stod för en skräll i fjolårsäsongens upplaga av Champions League när de tog sig ända till kvartsfinal där ett starkt Wolfsburg till sist blev för svårt. Men FC Rosengård är några strån vassare. Klasskillnaden trupperna emellan har visat sig vid de två tidigare tillfällena som lagen har möts. Allting talar för en komfortabel seger där ett hemmalag i storform kommer att sätta full fart direkt vid avspark. Därför spelas att FC Rosengård leder vid halvtid och sedermera vinner matchen hemma på Malmö IP.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser