Feyenoord vs Heerenveen • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Feyenoord måste hitta en seger för att hålla undan i toppen av tabellen och säkra en plats bland de fyra främsta. Heerenveen knep den sista Europa-platsen i Eredivisie förra säsongen med knapp marginal och har nu fått upp vittringen på en ny framgång i den holländska förstadivisionen efter senaste veckornas segrar.

Hemmalag

Feyenoord inledde säsongen strålande och förlorade bara två matcher på de femton första omgångarna i Eredivisie. Men sedan mitten av december har det gått tyngre för klubben som tappat position i tabellen och nu får inrikta sig på att säkra Europa League-spel till nästa säsong. För tillfället ligger Feyenoord fyra i tabellen med 47 poäng på 27 matcher. Med två raka förluster i ligaspelet (senast 2-3 mot Utrecht) måste nu Giovanni van Bronckhorsts mannar växla upp för att slutet på säsongen inte ska bli onödigt spännande. Inför matchen mot Heerenveen saknas skadade duon Jeremiah St. Juste och Justin Bijlow i en annars fulltalig trupp.

Bortalag

Heerenveen var helt under isen under början av säsongen och vann bara två av de nio första matcherna i ligaspelet. Och även om hösten till stor del var ojämn har laget nu vässat formen inför slutskedet av ligaspelet. Med fyra segrar på de fem senaste sladdar Heerenveen nu in på en tiondeplats i tabellen med 36 inspelade poäng på 27 matcher. Upp till en Europa-plats är det i dagsläget sex poäng. Så nog finns det gott om motivation hos ett starkt Heerenveen som är seriens fjärde bästa bortalag så här långt. Tränaren Jan Olde Riekerink förfogar över en fulltalig trupp utan skador eller avstängningar.

Statistik

Spelet går in i sju av de åtta senaste matcherna mellan Feyenoord och Heerenveen. Allra senast slutade det hela 5-3 till ett för dagen bortaspelande Feyenoord.

För Feyenoord har de 4 senaste hemmamatcherna slutat med minst 3 mål totalt.

Heerenveen snittar hela 4.85 mål totalt per bortamatch i ligaspelet hittills.

Feyenoord gör i snitt 2.77 mål framåt per ligamatch på hemmaplan så här långt.

För Heerenveen har båda lagen gjort mål i 77 procent av bortamatcherna i ligan.

Speltips

Feyenoord har gjort mål i 92 procent av lagets hemmamatcher och gjort minst två mål framåt i de fyra senaste matcherna på hemmagräs. Heerenveen har samtidigt gjort mål i de sex senaste ligamatcherna på bortaplan och släppt in mål i de nio senaste bortamatcherna. Två lag som slåss om Europa-platser till nästa säsong gör upp om viktiga poäng nu när den holländska förstaligan kliver in i slutspurten. Feyenoord måste vända trenden för att försvara positionen i tabellen. Heerenveen vill fortsätta den fina formkurvan för att minska avståndet upp till sjundeplatsen. En sevärd, fartfylld och på förhand underhållande tillställning är att vänta mellan två lag som sett till historien trivs mot varandra. Spelet går in i sju av de åtta senaste mötena lagen emellan. Därför spelas att båda lagen gör mål och att det blir minst tre mål i matchen på Stadion Feijenoord.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser