Frankrike vs Kroatien • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Frankrike har marscherat fram i fotbolls-VM på ett imponerande sätt. Ett taktiskt drillat landslag med defensiv disciplin har sett till att göra det som krävs i varenda match fram till den final de nu säkrat en plats i. Kroatiens väg till finalen har varit betydligt krångligare. Efter högklassiga prestationer i gruppspelet har kroaterna tvingats till förlängningar i alla slutspelsmatcher. I åttondelsfinalen mot Danmark och kvartsfinalen med Ryssland krävdes till och med straffläggningar för att skilja lagen åt. Nu avgörs allt på Stadion Luzhniki när mästerskapets vinnare ska koras.

Frankrike

Frankrikes resa fram till finalen har varit överraskande problemfri. Till och med i semifinalen mot Belgien såg det chockerande enkelt ut för fransmännen att spela av matchen efter ledningsmålet. Frankrike har verkligen gjort det som krävts av dem i varenda match. Oavsett om det handlar om att hålla en uddamålsledning (1-0 mot Belgien) eller öka farten och vända ett underläge (4-3 mot Argentina). Fransoserna har de piggaste benen efter att ha sluppit förlängningar. Dessutom fick laget en dags längre vila mellan semifinal och final jämfört med sina motståndare. Inför drabbningen med Kroatien är Blaise Matuidi och Djibril Sidibe osäkra för spel efter skadekänningar.

Kroatien

Kroatien imponerade stort under gruppspelet (bland annat 3-0 mot Argentina) och utkristalliserade sig tidigt som en underdog att räkna med. Men i slutspelet har kroaterna sannerligen fått kriga för att ta sig vidare. Straffar i mötena med Danmark och Ryssland följdes upp av en förlängning i semifinalen mot England som avgjordes genom ett mål av Mario Mandzukic i den andra kvarten. En sliten trupp har mjölkats hårt under resans gång. Frågan är hur mycket som finns kvar att krama ur kroaterna nu när en hård duell med Frankrike väntar. Kroatien får eventuellt klara sig utan Ivan Strinic i finalen. Vänsterbacken klev av skadad i senaste matchen mot England.

Statistik

Frankrike och Kroatien har mött varandra vid fem tidigare tillfällen. Frankrike har vunnit tre av matcherna medan två av dem har slutat oavgjort.

Frankrike har hållit nollan i 67 procent av matcherna i fotbolls-VM.

Kroatien har spelat 90 minuter mer fotboll än Frankrike på grund av förlängningar.

Frankrike har gjort mål i 83 procent av matcherna i mästerskapet.

Kroatien har hållit nollan i bara 33 procent av matcherna i VM.

Speltips

Frankrike är rättmätiga favoriter till att ta hem VM-bucklan. Dels för att deras spel varit mer övertygande och stabilt jämfört med Kroatien, dels för att fransmännen har färre minuter i benen så här långt. Kroatien är tröttkört och brände de (förmodligen) sista krafterna i semifinalvinsten mot England. Ett hungrigt Frankrike som vill revanschera sig efter EM-finalen för två år sedan kommer att explodera ur startblocken och nyttja kvickheten i Mbappé och Griezmann i omställningarna för att såra ett trögt försvar hos kroaterna. Därför spelas att Frankrike vinner med två måls marginal vid full tid. I händelse av att Frankrike bara vinner med uddamålet får vi insatsen tillbaka.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser