GAIS vs Värnamo • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

GAIS ser ut att gå mot en riktig mellansäsong efter att ha blandat och gett så här långt. Göteborgarna har fem poäng ned till kvalstrecket och skulle behöva en seger för att skapa andrum inför en rafflande säsongsavslutning. Värnamo har stått för en riktig bragd efter sommaruppehållet. Från jumboplats till näst bäst form av alla lag i serien. Åtta raka matcher utan förlust har gett klubben ny luft i jakten på säkrat kontrakt i Superettan. En seger mot GAIS skulle ta Värnamo över nedflyttningsstrecket.

Hemmalag

GAIS har varit ojämna den här säsongen i Superettan och ser ut att landa i mittenskiktet till slut. För tillfället ligger Makrillerna på en niondeplats i tabellen med 26 poäng på 21 matcher. Men formen svajar betänkligt och göteborgarna har endast tagit fem poäng på de fem senaste ligamatcherna. Ett trendbrott krävs om GAIS ska kunna avsluta säsongen i lugn och ro utan att behöva tänka på någon bottenstrid. Poäng (allra helst en seger) hemma mot Värnamo skulle sannerligen skänka arbetstro och självförtroende till tränare Bosko Orovics mannar inför slutspurten. Skadade duon Niclas Andersén och Mahmoud Eid saknas i en annars fulltalig trupp.

Bortalag

Värnamo har ny luft i lungorna efter en makalös period i Superettan. Klubben (som låg jumbo med stor marginal innan sommaruppehållet) har rest sig och växlat upp flera nivåer de senaste månaderna. Laget ligger just nu på en femtondeplats med 19 poäng på 21 matcher. Majoriteten av poängen har spelats in den senaste tiden. Värnamo är nämligen obesegrade i de åtta senaste matcherna och har tagit fyra segrar på vägen. Flera nyförvärv som kommit in i truppen under sommaren har verkligen lyft spelet på plan. Framför allt har sydamerikanska duon Fabio Gama och Claudio Pérez gett laget en riktig injektion inför andrahalvan av säsongen. En vinst borta mot GAIS skulle innebära att Värnamo tar klivet över nedflyttningsstrecket. Någonting som innan sommaruppehållet mer eller mindre sågs som en utopi.

Statistik

Värnamo har gjort mål mot GAIS i hela tio av de elva senaste matcherna lagen emellan. Det senaste mötet i våras slutade 2-1 till ett då bortaspelande GAIS.

GAIS har släppt in minst 1 mål i 95 procent av säsongens matcher.

Värnamo har gjort mål i de 9 senaste matcherna.

GAIS snittar 1.45 insläppt mål per match den här säsongen.

Värnamo har inte förlorat någon av sina 8 senaste matcher.

Speltips

Ett formstarkt Värnamo har verkligen vänt upp och ner på säsongen efter en bedrövlig förstahalva. Nu är laget näst formstarkast av alla lag i Superettan med elva poäng på de fem senaste ligamatcherna och har framför allt fått i gång målskyttet med veterananfallaren Pär Cederqvist (tio mål i ligaspelet hittills) i spetsen. Drömmen om nytt kontrakt ser ut att kunna gå i uppfyllelse om formkurvan håller i sig. Ett hungrigt och motiverat bortalag kliver över strecket i händelse av seger mot ett svajigt hemmalag. GAIS har bara hållit nollan i en enda match den här säsongen och har förtvivlat svårt att spika igen bakåt oavsett motstånd. Nu måste laget även kliva framåt i banan när kval- och nedflyttningsstrecket närmar sig. Någonting som kommer att öppna upp ytor i matchen. Allting talar för att ett Värnamo fullpumpat med självförtroende kommer att hitta nätet minst en gång i mötet med göteborgarna. Därför spelas att GAIS inte håller nollan i matchen på Gamla Ullevi.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser