Genk vs Besiktas • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Genk har öppnat säsongen strålande och redan hunnit rycka i toppen av ligan. Även i Europa-spelet går det bra för belgarna som toppar gruppen efter de tre första omgångarna. En seger här skulle sätta laget i ett fint läge inför resten av gruppspelet. Besiktas är inne i en tung formsvacka och har halkat efter i ligaspelet efter en rad tunga förluster. Även i Europa League går det trögt för turkarna som just nu ligger sist.

Hemmalag

Genk går fram som en maskin för tillfället och ingenting tyder på att laget håller på att sakta ned. Belgarna leder ligan med hela 34 poäng på 14 matcher och har redan skapat en lucka (tre poäng) ner till serietvåan Club Brügge. Även i Europa League trummar det på för Genk som leder gruppen med två segrar på tre matcher. En seger (på nytt) mot Besiktas skulle onekligen ge klubben ett gynnsamt utgångsläge inför de avslutande omgångarna. Inför mötet med Besiktas saknas skadade försvararen Jhon Lucumí i truppen. Även Nordin Jackers, Vladimir Screciu och Rubin Seigers kan missa matchen.

Bortalag

Besiktas har det tufft för tillfället efter en besvärlig inledning på säsongen. Klubben har vunnit mindre än hälften av matcherna hittills och innehar jumboplatsen i Europa League-gruppen med endast en seger (3-1 hemma mot Sarpsborg 08). Även i ligaspelet haltar det betänkligt för turkarna som ligger på en blygsam sjätteplats i tabellen med 18 inspelade poäng på 11 matcher. Upp till serieledande Basaksehir är det redan sex poäng. Besiktas behöver en seger för att vända på trenden och ingjuta självförtroende och hopp inför fortsättningen av säsongen. I matchen mot Genk får tränaren Şenol Güneş förmodligen klara sig utan skadade Gökhan Töre och Adriano Correia.

Statistik

Genk snittar hela 4.44 mål totalt per match i Europa League så här långt. För Besiktas ligger motsvarande snitt på 3.22 mål per match. Förra mötet lagen emellan slutade 4-2 till ett då bortaspelande Genk.

Genk har gjort mål i alla 23 matcher som har spelats hittills den här säsongen.

Besiktas har släppt in mål i 69 procent av alla matcher denna säsong.

Genk snittar totalt 3.86 mål per match i ligaspelet den här säsongen.

Besiktas snittar totalt mål 3.00 per match i ligaspelet så här långt.

Speltips

Genk lägger sällan i handbromsen. Den här säsongen har laget fullkomligen sprudlat av offensiv energi och öst in mål både i ligaspelet och Europa League. I alla matcher den här säsongen har Genk hittat nätet minst en gång. Besiktas behöver höja sig flera nivåer till efter en trög period och måste kliva framåt mot belgarna för att kriga till sig en trepoängare. Annars ser klubben ut att missa en slutspelsplats. Samtidigt kopplar Genk verkligen ett grepp om förstaplatsen i gruppen om de vinner. Två segerhungriga lag med öppna spjäll och full fart framåt drabbar samman. Allting talar för en böljande, offensiv och målrik tillställning. Därför spelas att det blir över tre mål gjorda totalt i matchen på Luminus Arena. Om det blir exakt tre mål gjorda får vi hela insatsen tillbaka.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser