Genk vs Bröndby • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Genk vill fortsätta sin tradition av att nå gruppspelet i Europa League. Belgarna har hittat formen de senaste veckorna och stått för ett flertal fina (och målrika) segrar i Europa-spelet så här långt. Bröndby föll på målsnöret i ligaspelet i fjol och har efter skadeproblem och spelarförsäljningar inlett den nya säsongen svajigt. Nu möts lagen i den sista kvalomgången till Europa League.

Hemmalag

Genk avslutade fjolårssäsongen på ett strålande sätt och är fortsatt inne i ett riktigt stim. Klubben skuggar Anderlecht i ligaspelet och ligger för tillfället tvåa med 10 poäng på 4 matcher. Laget har vunnit sina fyra senaste matcher och har framför allt bjudit på underhållning och spelglädje i de tidigare kvalomgångarna i Europa-spelet. Både Fola Esch (9-1) och Lech Poznań (4-1 totalt) har avfärdats enkelt på vägen fram till den stundande sammandrabbningen med Bröndby. Vladimir Screciu och Marcus Ingvartsen är de enda frågetecknen i en annars fulltalig matchtrupp inför mötet med danskarna på grund av skadekänningar.

Bortalag

Bröndby slarvade bort ligaguldet i fjol efter en svag avslutning på säsongen. Trots försäljningar av nyckelspelare inför den nuvarande säsongen har danskarna siktet inställt på att både utmana om bucklan i den inhemska ligan på nytt och ta sig till ett gruppspel i en europeisk turnering för första gången på tretton år. Men formkurvan pekar nedåt för de skadedrabbade danskarna som har förlorat två av de tre senaste matcherna. Inför mötet med Genk saknas långtidsskadade Kevin Mensah och Jan Kliment. Dessutom ser försvarsbjässarna Paulus Arajuuri och Benedikt Röcker ut att missa matchen på grund av skador. Mittbacken Joel Kabongo är avstängd.

Statistik

Genk har vunnit hela sjutton (!) av sina arton senaste matcher. Samtidigt har Bröndby redan nu hunnit förlora två matcher i ligaspelet. Under fjolårssäsongen förlorade danskarna bara tre matcher totalt.

Genk har inte förlorat någon av sina 14 senaste matcher på hemmaplan.

Bröndby har förlorat 4 av de 5 senaste bortamatcherna i Europa-spelet.

Genk har snittat 3.25 mål framåt per match i kvalet till Europa League.

Bröndby snittar 1.33 mål bakåt per match så här långt in i ligaspelet.

Speltips

Genk har luft under vingarna och kliver in i mötet med Bröndby med gott självförtroende. Belgarna har spelat bra ända sedan i maj månad och radat upp storsegrar i både ligaspelet och sommarens kvalomgångar. Bröndby har bekymmer med såväl trupp (många skador i backlinjen) som form och har inte alls imponerat på bortaplan i de tidigare kvalomgångarna. Allting talar för att Genk tar hem det första mötet och skaffar sig en fördel inför returen nästa vecka. Laget har bättre form, en mer fulltalig trupp och kan luta sig mot rutinen och erfarenheten av att ta sig till gruppspel ute i Europa. Danskarna får med allra störst sannolikhet sätta hoppet till returmötet nästa vecka. Därför spelas att Genk vinner matchen hemma på Luminus Arena.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser