Genk vs Zulte-Waregem • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Genk har imponerat så här långt in på säsongen och ryckt i toppen av tabellen tillsammans med serieledande Club Brügge. Nu vill laget fortsätta på den redan inslagna vägen och har fått ytterligare luft under vingarna efter premiärvinsten i Europa League mot svenska Malmö FF. Zulte-Waregem upplever en tung period i ligaspelet och har bara vunnit en enda match hittills. Men efter en seger i cupspelet senast hoppas klubben på att räta upp styrkursen för resten av säsongen.

Hemmalag

Genk är i fint slag och har fortsatt den fina formkurvan som etablerades redan under den gångna säsongen som till slut kröntes med säkrat Europa-spel. Efter att ha vunnit sex av de åtta inledande omgångarna i den belgiska högstadivisionen ligger klubben just nu på en andraplats i tabellen med 20 poäng på 8 matcher. Genk har därmed ett fint slagläge och ligger endast två poäng efter serieledarna (och regerande mästarna) Club Brügge. Tränare Philippe Clements mannar kliver in i matchen mot Zulte-Waregem med självförtroendet på topp och går för ännu en tung seger.

Bortalag

Zulte-Waregem har inte alls fått den start på säsongen som klubben önskade. Efter en fin fjolårssäsong (laget tog sig hela vägen till final om en plats i Europa League mot just Genk) har många av förhoppningarna på årets upplaga redan grusats. Zulte-Waregem har bara vunnit en enda match i ligaspelet hittills (4-0 hemma mot Eupen i början av augusti) och förlorat fem raka matcher inför uppgörelsen med Genk. För tillfället ligger klubben på en bekymmersam trettondeplats i tabellen med endast 5 inspelade poäng på 8 matcher. Ett trendbrott krävs om laget ska kunna lyfta från bottenskiktet och ställa in siktet på att reprisera föregående säsongs framgångar. Men det finns inte mycket som talar för att en formtopp är på ingående.

Statistik

Genk har vunnit sju av de åtta senaste mötena med Zulte-Waregem. I de två senaste matcherna (2-0 och 3-1) har Genk dessutom vunnit med minst två måls marginal.

Genk snittar totalt 2.75 mål framåt per match hittills den här säsongen.

Zulte-Waregem har släppt in minst 2 mål i de 5 senaste ligamatcherna.

Genk har vunnit 5 av de 6 senaste matcherna och är obesegrade i ligaspelet.

Zulte-Waregem har förlorat sina 5 senaste matcher i ligan.

Speltips

Genk är svårslagna på hemmagräs och har ett strålande fint facit mot ett gästande Zulte-Waregem som i sin tur har sämst defensiv av alla lag i den belgiska högstadivisionen med tjugoen insläppta mål hittills. Ett urstark hemmalag har näst bäst form av alla lag i serien och ståtar dessutom med seriens näst vassaste offensiv. På de tre senaste matcherna har Genk gjort hela elva (!) mål och nu är siktet inställt på att ta sig förbi Club Brügge i toppen av tabellen. Formläge, hemmafördel och truppkvalitet talar för att Genk ska ta en komfortabel seger mot ett Zulte-Waregem som har förtvivlat svårt att plocka poäng i seriespelet. Därför spelas att Genk vinner med minst två måls marginal i matchen på Luminus Arena. I händelse av att Genk endast vinner med ett mål får vi insatsen tillbaka.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser