Greenock Morton vs Partick Thistle • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Greenock Morton landade precis utanför toppskiktet av tabellen förra säsongen och missade chansen till kvalspel och avancemang med åtta poäng. Nu är laget ute efter revansch. Partick Thistle har inlett säsongen svagt och med bara en poäng inspelad behöver nu klubben hitta en seger för att kunna lyfta i tabellen.

Hemmalag

Greenock Morton slutade på en femteplats i ligan förra säsongen med 46 poäng på 36 matcher. Upp till Ayr United, som knep den sista kvalplatsen, var det åtta poäng som skiljde. Den här säsongen är Greenock Morton ute efter revansch och har siktet inställt på att ta en plats bland de fyra främsta i tabellen. Efter förlusten mot just Ayr United (2-4) i premiäromgången studsade klubben tillbaka med besked senast när Alloa Athletic besegrades på hemmaplan. En ny hemmaseger mot ett formsvagt Partick Thistle skulle sätta Greenrock Morton i en fin sits inför fortsättningen av säsongen och se till att laget håller jämna steg med ligaettan Dundee United.

Bortalag

Partick Thistle har inte fått någon drömstart på säsongen i skotska Championship. Krysset mot Alloa Athletic (1-1) i öppningsmatchen följdes upp av en förlust på hemmaplan mot nu serieledande Dundee United (1-2). Klubben, som slutade på en sjätteplats i fjol med 43 inspelade poäng på 36 matcher, måste nu vända trenden och hämta hem poäng (allra helst seger) mot Greenoch Morton för att kunna lyfta i tabellen. Gästerna kan åtminstone luta sig emot ett fint facit när det kommer till inbördes möten. Partick Thistle har vunnit sex av de åtta senaste matcherna mot Greenock Morton.

Statistik

Spelet går in i fyra av de sex senaste matcherna mellan Greenock Morton och Partick Thistle. Men det senaste mötet lagen emellan slutade hela 3-0 till ett även då bortaspelande Partick Thistle.

För Greenock Morton har båda lagen nätat i 4 av de 5 senaste matcherna.

Partick Thistle snittar totalt 3.67 mål per match sett till de 6 senaste matcherna.

Greenock Morton hittade nätade i 78 procent av hemmamatcherna i ligan i fjol.

För Partick Thistle har båda lagen gjort mål i de 6 senaste matcherna.

Speltips

För Greenoch Mortons gick spelet in i 56 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet. För Particks Thistles del gjorde båda lagen mål i 56 procent av lagets ligamatcher. Två lag som slutade precis utanför toppskiktet i fjolårets upplaga av den skotska andradivisionen gör nu upp om viktiga poäng i säsongsinledningen. Greenoch Morton har medvind och självförtroende efter storsegern hemma mot Alloa Athletic (4-1) i den senaste omgången och vill nu ta rygg på serieledande Dundee United. Partick Thistle har ännu inte vunnit en match i ligan den här säsongen och måste nu kliva framåt för att spela till sig poäng. En seger skulle ta gästerna bort från bottenträsket. Allting talar för en chans- och målrik historia mellan två lag som trivs mot varandra sett till tidigare sammandrabbningar. Båda lagen har nämligen nätat i fyra av de sex senaste mötena klubbarna emellan. Därför spelas att båda lagen nätar i matchen på Cappielow Park.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser