Haugesund vs Sandefjord • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Haugesund har växlat upp ett snäpp och är i årets säsong en kandidat till att utmana om toppositionerna i den norska högstadivisionen. Hemmalaget har verkligen imponerat under våren och vill nu hitta tillbaka till den fina formtoppen efter två segerlösa matcher i ligaspelet. Sandefjord är tabelljumbon som redan nu ser ut att bli nedflyttade. Ett mirakulöst trendbrott krävs för att laget från södra Norge ska kunna hålla drömmen om fortsatt spel i Eliteserien vid liv.

Hemmalag

Haugesund tillhörde övre bottenskiktet i fjolårets upplaga av norska Eliteserien och höjde ambitionsnivån några steg inför året. Och den här säsongen har börjat betydligt bättre för laget som just nu ligger på en sjätteplats med 25 poäng på 15 matcher. Haugesund har bara två förluster i ligaspelet sedan mitten av april och ser en finfin möjlighet att haka på toppstriden och utmana om Europa-platserna vid vinst. Hemmalaget kommer förvisso från två matcher utan seger (senast 1-2 borta mot Stabaek). Men nu möter de ett jumbolag som har förtvivlat svårt att skrapa ihop poäng på bortagräs. Haugesund får klara sig utan långtidsskadade försvararen Marko Cosic i mötet med Sandefjord. I övrigt är truppen fri från skador och avstängningar.

Bortalag

Sandefjord har inte alls imponerat så här långt in i säsongen och ser redan ut att vara avsågade i den norska högstadivisionen. Klubben ligger hopplöst sist på en sextondeplats med endast 6 inspelade poäng på 15 matcher. Laget har hela åtta poäng upp till säker mark och behöver ett rejält trendbrott för att hitta motivation och hopp. Men det ser onekligen dystert ut för Sandefjord som bara har en enda vinst i ligaspelet så här långt (2-1 mot Start i början av april) och endast en poäng på de åtta senaste matcherna (senast förlust med 0-1 mot Rosenborg). Inför mötet med Haugesund saknas skadade Thomas Bendiksen. Dessutom är Erik Mjelde ett frågetecken.

Statistik

Haugesund har ett klart övertag mot Sandefjord rent historiskt. Haugesund har vunnit de två senaste matcherna mot bortalaget. Senaste mötet lagen emellan i början av juni slutade 2-0 till ett då bortaspelande Haugesund.

Haugesund har gjort minst 1 mål i sina 13 senaste matcher.

Sandefjord har släppt in minst 1 mål i sina 7 senaste bortamatcher.

Haugesund har bara förlorat 1 av sina 5 senaste hemmamatcher.

Sandefjord har inte vunnit någon av sina 13 senaste matcher.

Speltips

Haugesund har fallit tillbaka en del efter en fin start på säsongen och behöver poäng för att inte tappa mark. Men nu ser laget en möjlighet att studsa tillbaka in i slaget om toppositionerna i tabellen. Ett hungrigt hemmalag möter ett stukat Sandefjord helt utan självförtroende som har ligans sämsta form, sämsta offensiv och sämsta defensiv. Allting talar för en överkörning av ett revanschsuget hemmalag som har vittring på tre värdefulla poäng. Därför spelas att Haugesund vinner med två måls marginal. I händelse av att Haugesund bara vinner med uddamålet får vi insatsen tillbaka.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser