Heerenveen vs AZ Alkmaar • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Heerenveen har inte direkt blomstrat marknaden på sistone och sladdar i tabellen efter tre raka matcher utan seger i ligaspelet. Nu måste klubben höja sig några nivåer för att ta en Europa-plats även den här säsongen. AZ Alkmaar knep en tredjeplats förra året och var bara åtta poäng ifrån en andraplats. Men den här säsongen har varit upp och ner för laget som nu vill knapra in på toppduon och samtidigt försvara sin Europa-plats.

Hemmalag

Heerenveen har blandat och gett under säsongen. Men med tre raka matcher i ligaspelet utan en seger behöver laget studsa tillbaka för att inte tappa mark i tabellen. Just nu ligger Heerenveen på en tiondeplats i tabellen med 21 poäng på 18 matcher. Upp till en Europa-plats är det i dagsläget fem poäng. Så en seger på hemmagräs skulle definitivt ge laget behövlig fart uppåt inför resterande del av säsongen. Heerenveen har den tredje sämsta defensiven (totalt fyrtiotre insläppta mål) och den tredje bästa offensiven (totalt fyrtio mål framåt) av alla lag i serien. Inför matchen mot AZ Alkmaar saknas endast skadade mittfältaren Morten Thorsby i en annars fulltalig matchtrupp.

Bortalag

AZ Alkmaar har inte riktigt hittat fram till någon längre formtopp under den här säsongen i den holländska förstadivisionen. Men med fem segrar på de åtta senaste ligamatcherna (senast 3-0 hemma mot Utrecht) börjar det se ut som om fjolårets ligatrea åtminstone ska kunna hålla ställningarna i toppen av tabellen och ta sig till Europa League. För tillfället ligger AZ Alkmaar på en femteplats med 28 inspelade poäng på 18 matcher. Visserligen är det hela nitton (!) poäng upp till en Champions League-plats i tabellen. Men AZ Alkmaar behöver poäng för att hålla undan för lagen som kommer underifrån. Åttondeplacerade Heracles som ligger precis utanför Europa-platserna är bara två poäng efter. Tränaren John van den Brom får klara sig utan skadade duon Myron Boadu och Rody de Boer i mötet med Heerenveen.

Statistik

I åtta av de nio senaste mötena mellan Heerenveen och AZ Alkmaar har båda lagen gjort mål och det totala målantalet landat på minst tre mål. Den allra senaste matchen mellan lagen slutade 3-2 till ett då bortaspelande Heerenveen.

Heerenveen har gjort minst 2 mål i de 5 senaste matcherna i ligan.

AZ Alkmaar har passerat spelad mållina i 15 av sina 16 senaste bortamatcher.

Heerenveen passerar mållinan i de 8 senaste matcherna i ligaspelet.

AZ Alkmaar har gjort minst 2 mål i 8 av de 9 senaste matcherna mot Heerenveen.

Speltips

Heerenveen har inte hållit nollan i en enda hemmamatch i ligaspelet den här säsongen. Samtidigt har eget lyckats göra mål i 88 procent av ligadusterna på hemmagräs. AZ Alkmaar har gjort mål i fem raka bortamatcher i Eredivisie och totalt sett hittat nätet i hela 89 procent av lagets bortamatcher i ligan den här säsongen. Utslaget på matcherna i ligan hittills passerar laget dessutom spelad mållina i genomsnitt nio av tio matcher. Två lag utan kännbara avbräck brakar samman i vad som förväntas bli en galen målfest. Inbördes möten och aktuell målform talar för en underhållande tillställning där publiken lär bjudas på spektakulär Hawaii-fotboll och full fart framåt. Därför spelas att det blir över två mål totalt och att båda lagen hittar nätet i matchen på Abe Lenstra Stadion.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser