Helsingborg vs Malmö FF • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Helsingborg tog sig äntligen upp till Allsvenskan efter hårdsatsningen i Superettan förra året. Men hittills har det gått tungt för klubben som nu har åtta raka matcher i ligaspelet utan en seger. Malmö FF har varvat upp motorerna efter den svaga fjolårssäsongen och ser redan nu ut att kunna skapa en liten lucka i tabelltoppen.

Hemmalag

Helsingborg satsade hårt under fjolåret och plockade in namn som Ramus Jönsson, Andreas Granqvist och Wanderson i truppen. Allt för att äntligen ta steget upp till Allsvenskan igen. Och efter en mer än stabil säsong höll favoriterna för trycket och säkrade avancemang i slutskedet av säsongen. Inledninge på årets säsong började även lovande för skåningarna som vann två av de tre första matcherna i ligaspelet. Men efter det har det gått tyngre för klubben som nu har åtta raka utan seger och ligger på en trettondeplats med 10 poäng på 11 matcher. En seger i det första Skåne-derbyt på flera år skulle ge Helsingborg välbehövlig medvind inför fortsättningen.

Bortalag

Malmö FF har hittat storformen senaste tiden och radat upp segrar i ligaspelet. Det efter en svajig inledning med kryss mot Häcken (1-1) och förlust mot GIF Sundsvall (1-3) i de två inledande matcherna. Men sedan början av april har Malmö FF vunnit åtta matcher i ligaspelet (senast revansch med 2-1 mot GIF Sundsvall) och ligger etta i tabellen med hela 27 inspelade poäng på 12 matcher. En ny seger mot rivalerna Helsingborg skulle se till att laget kopplar ett ännu fastare grepp om serieledningen och stärker självförtroendet ytterligare inför sommarens viktiga Europa-spel.

Statistik

Tre av de fem senaste matcherna mellan Helsingborg och Malmö FF har slutat med att båda lagen gjort mål. Allra senast mötet för tre år sedan slutade dock 2-0 till ett då hemmaspelande Malmö FF.

Helsingborg har gjort mål i 100 procent av lagets ligamatcher på hemmaplan.

Malmö FF har hittat nätet i 80 procent av bortamatcherna i ligan hittills.

Helsingborg har släppt in minst 1 mål i de 11 senaste ligamatcherna.

Malmö FF har hållit nollan i endast 40 procent av bortamatcherna i ligaspelet.

Speltips

För Helsingborg har spelet gått in i 100 procent av hemmamatcherna i ligaspelet och totalt i 82 procent av matcherna. För Malmö FF är motsvarande siffra på bortaplan beskedliga 60 procent. Ett efterlängtad och känsloladdat Skåne-derby har alla förutsättningar för att bjuda på underhållning och målkalas. Hemmalaget (som släppt in mål i alla ligamatcher så här långt in på säsongen) behöver kliva framåt och försöka hitta en seger för att lämna strecket och skapa lite andrum inför fortsättningen. Samtidigt har ett Malmö FF i kanonform chansen att utöka serieledningen i händelse av seger. Men laget brottas även med en del skadeproblem i försvaret med förmodligen mittbackarna Lasse Nielsen och Rasmus Bengtsson borta. Allting är upplagt för en sevärd tillställning och ett hett och efterlängtat derby mellan två lag som vill kamma hem tre värdefulla poäng inför uppehållet. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Olympia.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser