Helsingborg vs Värnamo • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Helsingborg såg länge ut att ta kommandot i årets upplaga av Superettan efter en ruggigt stark inledning på säsongen. Men efter några mindre lyckade resultat (senast 3-3 borta mot Varberg) har skåningarna tappat mark i toppen av tabellen. En vinst mot tabelljumbon på hemmaplan är ett måste för att drömmen om avancemang tillbaka till Allsvenskan ska leva vidare. Värnamo är i en katastrofalt usel form och ligger sist i tabellen med sex raka förluster i ryggen inför det nu svåra bortamötet mot ett revanschsuget Helsingborg.

Hemmalag

Helsingborg inledde säsongen mer än lovande och utkristalliserades tidigt som en av de hetaste kandidaterna till att säkra en plats i Allsvenskan. Men på senare tid har det gått något tyngre för skåningarna som endast har en seger på de fyra senaste matcherna. Just nu ligger laget på en fjärdeplats med 25 poäng på 13 matcher. Men om det är någonstans trenden ska brytas är det på Olympia. Helsingborg har vunnit de fyra senaste matcherna på hemmagräs och ser en vinst mot jumbon som en behövlig pick-me-up för att krympa avståndet till topptrion och blanda sig in i titelstriden.

Bortalag

Värnamo var i fjol ett topplag i Superettan och slogs länge om en kvalplats till Allsvenskan. Men i år har laget inte alls fått till det så här långt in i säsongen. Klubben har förtvivlat svårt att norpa åt sig poäng och har bara en enda trepoängare (2-0 mot bottenkollegan Varberg) hittills. Värnamo ligger sist i tabellen på en sextondeplats med endast 5 inspelade poäng på 13 matcher. Formkurvan pekar spikrakt nedåt och just nu är (framför allt på bortaplan) Värnamo ett uddlöst och ihåligt lag att möta.

Statistik

Helsingborg har vunnit sina fyra senaste hemmamatcher. Samtidigt har Värnamo sämst bortaform i hela ligan och näst sämsta defensiv med tjugoåtta insläppta mål.

Helsingborg snittar 2.00 mål framåt per match på hemmaplan.

Värnamo har förlorat 83 procent av säsongens bortamatcher hittills.

Helsingborg har gjort mål i de 10 senaste matcherna.

Värnamo släpper in i snitt 2.67 mål per match på bortaplan.

Speltips

Helsingborg har inte fått med sig resultaten i de senaste omgångarna och har en lucka upp till serieledarna Falkenberg. Men upphämtningen i senaste matchen mot Varberg (1-3 blev 3-3) ger skåningarna tillbaka en del av självförtroendet. Och när titelracet nu står på spel finns det ingen anledning att tro att tabelljumbon Varberg ska kunna rubba ett oerhört hemmastarkt Helsingborg på Olympia. Det är stor klasskillnad lagen emellan och Helsingborg har nu tagit sig i kragen för att vända trenden och hitta första trepoängaren sedan senaste hemmavinsten mot rivalen Degerfors (4-1). Därför spelas att Helsingborg vinner med två måls marginal. I händelse av att Helsingborg bara vinner med uddamålet får vi insatsen tillbaka.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser