Hibernian vs Hearts • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Hibernian knep en plats på den övre tabellhalvan i fjol. Men klubben var aldrig riktigt nära att ta en av Europa-platserna. Upp till fjärdeplacerade Aberdeen blev det i slutändan hela tretton poäng. Även den här säsongen ser laget ut att kunna slå sig in bland de sex främsta i tabellen. Det trots en svajig höst med bland annat tio matcher i rad utan seger. Men efter nyårsskiftet har det sett bättre ut för ett Hibernian som med två segrar på de tre senaste ligger på en sjätteplats med 37 poäng på 28 matcher. Med tanke på att det endast är fem poäng ner till ett jagande Kilmarnock under strecket finns ingen anledning för Hibernian att bromsa upp nu när bara fem omgångar kvarstår av grundserien.

Hearts har haft en jobbig säsong i Premiership. Klubben, som slutade bland de sex främsta i fjol, har bara vunnit tre matcher totalt i ligaspelet så här långt och ser ut att få det tufft att säkra nytt kontrakt i högstaligan. Och visst är det ett stukat bortalag som nu gästar Easter Road Stadium för att försöka plocka poäng. Hearts ligger i dagsläget sist i tabellen på en tolfteplats med endast 19 inspelade poäng på 27 matcher. För att inte luckan upp till tryggare mark i tabellen (sex poäng upp till tiondeplacerade St Mirren) ska öka behöver gästerna bryta trenden. Viktigt att få med sig energi och självförtroende in i det stundande nedflyttningskvalet.

Hearts befinner sig helt under isen med bara en seger på de femton senaste matcherna i ligaspelet. Laget har släppt in mål i de fem senaste ligamatcherna och passerar linan i just de fem senaste. Allra senaste bortamatchen gick Hearts rejält på pumpen i mötet med Celtic (0-5). Hibernian har tagit kommando över den sista slutspelsplatsen efter en formhöjning under de senaste veckorna. Laget är starka på hemmagräs och har gjort mål i 93 procent av ligamatcherna på hemmagräs. När seriens tredje målrikaste offensiv (Hibernian) nu ställs mot ligans sämsta bortalag (Hearts) finns fint värde i ett överspel som båda lagen klivit över i majoriteten av ligamatcherna den här säsongen. Lägg därtill att såväl Hibernian som Hearts behöver poäng för att försvara position respektive klättra i tabellen nu när skotska Premiership närmar sig sitt slutskede. Böljande (och målglatt) spel är att vänta.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser