HIFK vs Jyväskylä • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

HIFK vill studsa tillbaka direkt till den finska högstadivisionen efter att ha degraderats förra säsongen. Laget har fått rejält med luft under vingarna och tagit kommandot i tabellen efter en fin svit. Även Jyväskylä åkte ur Veikkausliiga i fjol och ser nu ut att få kriga för att klara nytt kontrakt i Ykkönen efter en helt klart fiaskobetonad säsong.

Hemmalag

HIFK har ännu inte förlorat på hemmaplan den här säsongen och har utkristalliserat sig som den starkaste uppflyttningskandidaten. Laget ligger just nu på förstaplatsen i tabellen med hela 27 poäng på 13 matcher. Helsingfors-klubben är inne i en riktigt fin formkurva och har bara en enda förlust på de elva senaste matcherna. Inför mötet med Jyväskylä förfogar tränaren Teemu Kankkunen över en skadefri matchtrupp. Pauli Kuusijärvi och Tuukka Andberg är tillbaka efter sina respektive avstängningar. Dessutom är anfallaren Casper Olesen, nyförvärvet från Danmark, redo för sin debut.

Bortalag

Jyväskylä har inte alls lyckats så här långt in i säsongen och ser ut att få kriga hårt för att undvika nedflyttning efter en miserabel svit. Laget ligger för tillfället näst sist i tabellen på en tiondeplats med endast 10 poäng på 14 matcher och har bara vunnit totalt två (!) matcher. Ett trendbrott krävs för att Jyväskylä ska hitta poängen som krävs för att säkra nytt kontrakt. Men det ser onekligen mörkt ut för Juha Pasojas mannar som har tre raka förluster i bagaget. Till matchen mot HIFK kommer bortalaget med en fulltalig trupp utöver avstängde försvararen Felix Gustavsson.

Statistik

HIFK har inte förlorat mot Jyväskylä på fem raka matcher. Senaste mötet lagen emellan från tidigare under säsongen slutade 2-0 till ett då bortaspelande HIFK.

HIFK släpper bara in i snitt 0.43 mål per hemmamatch.

Jyväskylä har förlorat 83 procent av sina bortamatcher.

HIFK har inte förlorat någon av de 7 senaste bortamatcherna.

Jyväskylä har inte hållit nollan i 4 raka matcher.

Speltips

HIFK vill skaka av sig ligatvåan KPV och ta ett ännu fastare grepp om förstaplatsen och direktavancemang till högstadivisionen. Full fart framåt gäller när ett hemmalag som har bäst defensiv och form i hela ligan möter ett Jyväskylä som läcker bakåt och inte alls har fått till spelet på sistone. HIFK ska vara modellen större här och kommer att trycka på för att skjuta bortalaget i sank tidigt och med marginal. Allting talar för en urladdning av HIFK som endast fick med sig en poäng i senaste ligaomgången. Därför spelas att HIFK vinner med två måls marginal vid full tid. I händelse av att HIFK bara vinner med uddamålet får vi insatsen tillbaka.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser