HJK vs Turku PS • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

HJK går mot en ny ligatitel efter att ha imponerat så här långt in i den finska högstadivisionen. Klubben har redan skapa en lucka ner till övriga topplag och ser onekligen ut att försvara bucklan om formen fortsätter. Turku PS har tagit sig över nedflyttningsstrecket efter två viktiga segrar mot konkurrenterna i bottenskiktet och blickar nu uppåt i tabellen för att fortsätta klättringen.

Hemmalag

HJK tog revansch i ligaspelet i fjol genom att ta hem ännu en titel. Även i år går det bra för det finska storlaget som just nu ligger på en förstaplats i tabellen med hela 42 poäng på 19 matcher. HJK är trots några poängtapp i de senaste omgångarna det formstarkaste laget i Veikkausliiga och har framför allt imponerat på hemmaplan och i det defensiva arbetet. För att töja ut marginalen nedåt i tabellen ytterligare har serieledarna siktet inställt på att ta ännu en seger inför hemmapublik. Inför mötet med Turku PS saknas långtidsskadade Juha Pirinen och Akseli Pelvas. Dessutom är duon Daniel O’Shaugnessy och Ville Jalasto osäkra kort.

Bortalag

Turku PS har inte haft det lätt så här långt in i säsongen. Nykomligen tog bara en seger på de femton (!) första matcherna och såg länge ut att gå mot nedflyttning. Men två hemmamatcher mot bottenkonkurrenterna kunde inte ha kommit mer lägligt. Segrar i båda matcherna (senast 3-2 mot jumbon PS Kemi) har sett till att skänka hopp till Turku PS som just nu ligger på säker mark i tabellen genom en tiondeplats och 16 inspelade poäng på 18 matcher. I matchen mot HJK får bortalaget eventuellt klara sig utan Rasmus Holma och Niklas Friberg som båda har skadekänningar.

Statistik

HJK har gjort mål i alla sina hemmamatcher den här säsongen. Dessutom har hemmalaget inte släppt in något mål alls i sina fyra senaste matcher på hemmaplan.

HJK har hållit nollan i 56 procent av sina hemmamatcher.

Turku PS har bara gjort mål i 50 procent av sina bortamatcher.

HJK har vunnit sina 6 senaste matcher på hemmaplan.

Turku PS har inte gjort mål i sina 4 senaste bortamatcher.

Speltips

HJK har visserligen tappat en del poäng i Veikkausliiga senaste tiden. Men klubben har bara en förlust på de tolv senaste matcherna och är seriens starkaste hemmalag och har den näst bästa defensiven. Turku PS kommer med självförtroende efter segrarna på hemmaplan mot IFK Mariehamn och PS Kemi. Men HJK är i det närmaste oslagbara på hemmagräs och släpper inte in mål i onödan. Turku PS å andra sidan har seriens klart sämsta offensiv med endast femton gjorda mål hittills och ska inte kunna hota serieledarna. Därför spelas att båda lagen inte gör mål i matchen. Spelet sitter om något av lagen vinner utan att släppa in något mål eller om matchen slutar mållöst.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser