IFK Göteborg vs AIK • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

IFK Göteborg är inne i en rejäl formsvacka och har bara vunnit en enda match sedan början av augusti. Dessutom skakas klubben av turbulens utanför planen med anledning av ett granskande reportage om sportchefen Mats Gren. AIK leder tabellen och ser ut att gå mot första ligatiteln på nio år. En seger mot IFK Göteborg skulle stärka tron på att bucklan kommer hem till Solna.

Hemmalag

IFK Göteborg befinner sig i ett katastrofläge med strul både på och utanför planen. Efter en bedrövlig svit i ligaspelet ligger göteborgarna i dagsläget på en blygsam tolfteplats i tabellen med endast 24 poäng på 22 matcher. Med bara en vunnen match sedan början av augusti saknas självförtroende hos hemmalaget som även brottas med såväl organisatoriska som ekonomiska problem. Smällen mot rivalerna BK Häcken senast (4-1) har skjutit den forna storklubben i sank ytterligare och raset lär fortsätta säsongen ut. Ingenting talar för att ett trendbrott är i sikte. I mötet med AIK får hemmalaget klara sig utan avstängde Sebastian Ohlsson.

Bortalag

AIK är den här säsongens giganter. Med bara en enda förlust (0-2 mot IFK Norrköping) så här långt ser klubben ut att ta ett efterlängtat ligaguld. Laget innehar förstaplatsen med imponerande 51 inspelade poäng på 22 matcher och kommer stärkta från en färsk derbyvinst mot rivalerna Hammarby senast. Dessutom har truppen haft en dags längre vila än hemmalaget. Självförtroendet är på topp hos ett stjärnspäckat och harmoniskt topplag som vill kröna en fantastisk säsong med en buckla. Räkna med ett laddat och hungrigt AIK som vill ta ännu ett kliv mot ligatiteln. Tränaren Rikard Norling förfogar över en fulltalig matchtrupp utan skador eller avstängningar.

Statistik

AIK har vunnit de två senaste matcherna mot IFK Göteborg. Senaste mötet lagen emellan i våras slutade 2-0 till ett då hemmaspelande AIK.

IFK Göteborg snittar 1.55 insläppta mål per match på hemmaplan.

AIK har gjort mål i 80 procent av sina matcher på bortaplan.

IFK Göteborg har bara vunnit 1 av sina 7 senaste ligamatcher.

AIK har vunnit 9 av sina 10 senaste matcher i ligaspelet.

Speltips

IFK Göteborg har helt tappat farten efter sommaruppehållet och går mot en besvärlig slutspurt i Allsvenskan. Laget har bara vunnit en match sedan augusti månad och får varken defensiven eller offensiven att stämma. Samtidigt rustar sig AIK för slutkampen i striden om ligaguldet. Efter att IFK Norrköping knaprat in behöver stockholmarna fortsätta sin fina form för att koppla ett ännu hårdare grepp om bucklan. AIK är det tredje bästa bortalaget, har bäst form av alla lag tillsammans med Malmö FF och ståtar dessutom med den vassaste defensiven. Motivation, hunger, formläge och truppkvalitet talar för en komfortabel seger för gästerna som vill göra ett sista tabellryck. Därför spelas att AIK vinner matchen på Gamla Ullevi.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser