IFK Göteborg vs Malmö FF • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

IFK Göteborg var nära att åka ur Allsvenskan i fjol. Men den här säsongen har börjat betydligt bättre för klubben som ser ut att kunna blanda sig i titelstriden på allvar efter tre raka segrar. Malmö FF gick igenom en turbulent period i fjol. Den här säsongen är siktet inställt på revansch för ett lag som hungrar efter en ny ligatitel.

Hemmalag

IFK Göteborg kan inte blicka tillbaka på en lyckad fjolårssäsong. Den (forna?) storklubben fick stånga strecket större delen av året och lyckades till slut säkra kontraktet med endast fem poängs marginal. Den här upplagan av Allsvenskan har börjat mycket bättre för göteborgarna som vunnit fem av de åtta inledande matcherna. Den fina sviten har lett till att IFK Göteborg i dagsläget parkerar på en tredjeplats i tabellen med 16 poäng på 8 matcher. Med tre raka segrar är formen verkligen på topp. Och laget har framför allt visat sig vassa på hemmagräs med tre segrar av tre möjliga hittills. En ny trepoängare för klubben upp till förstaplatsen. Där pratar vi morot.

Bortalag

Malmö FF lyckades kriga sig tillbaka till toppen under förra säsongen efter den skakiga inledningen under Magnus Pehrssons ledning. Till sist blev det en tredjeplats för klubben som ånyo får en chans till spel ute i Europa. Den här säsongen är skåningarna ute efter titeln. Och efter en strålande inledning med bara en förlust så här långt (1-3 borta mot GIF Sundsvall) ser laget ut att gå mot en fin revansch. För tillfället ligger Malmö FF etta i tabellen med 17 inspelade poäng på 8 matcher. Men med tanke på att motståndarna IFK Göteborg skuggar bara en poäng bakom måste Malmö FF spela minst oavgjort för att behålla greppet om serieledningen.

Statistik

Fyra av de sex senaste mötena mellan IFK Göteborg och Malmö FF har slutat med att båda lagen gjort mål. Allra senast slutade det dock hela 3-0 till ett även då bortaspelande Malmö FF.

IFK Göteborg har gjort mål i 100 procent av matcherna i ligaspelet hittills.

Malmö FF har släppt in mål i 75 procent av lagets bortamatcher i ligan.

IFK Göteborg har vunnit 5 av de 8 senaste matcherna i ligaspelet.

Malmö FF har hittat nätet i 100 procent av ligamatcherna så här långt in på säsongen.

Speltips

För IFK Göteborg har spelet gått in i totalt 75 procent av ligamatcherna så här långt in på säsongen. Även för Malmö FF:s del ligger motsvarande siffra på 75 procent hittills. Göteborgarna har visat sig vara svåra att bryta ner och bland annat tagit tunga segrar mot såväl regerande mästarna AIK (3-0) som IFK Norrköping (2-1 på bortagräs). Malmö FF leder serien, har vunnit fyra av de fem senaste och besitter förmodligen seriens vassaste trupp. Två ruggigt formstarka lag som hittat nätet i alla ligamatcher (!) så hår långt gör upp om viktiga poäng i toppen av tabellen. IFK Göteborg har hemmastödet. Malmö FF sitter på kvaliteten. Allting talar för en böljande, offensiv och chansrik tillställning. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Gamla Ullevi.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser