Kroatien vs England • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Kroatien inledde fotbolls-VM strålande och lämnade gruppspelet som stora favoriter efter framför allt en övertygande seger mot Argentina. Men efter det har allting gått något tyngre för kroaterna som fått se både åttondelsfinalen och kvartsfinal avgöras genom straffläggningar. Även för England krävdes straffar i åttondelsfinalen mot Colombia för att ta sig vidare. Men i kvartsfinalen mot Sverige fick engelsmännen en mer än behaglig resa. Nu möts lagen i semifinal i mästerskapet.

Kroatien

Kroatien stod för en magisk insats i gruppspelet och tog sig med lätthet vidare till slutspel i fotbolls-VM. Men efter tre raka segrar (där 3-0 mot Argentina vägde tyngst) har kroaterna haft det svårare. Straffavgörande har krävts mot såväl Danmark i åttondelsfinalen och Ryssland i kvartsfinalen. För att ta sig till final behöver Kroatien hitta tillbaka till den fina ursprungsformen och se till att undvika förlängning där trötta ben definitivt kan ligga nationen i fatet. I semifinalen får förbundskaptenen Zlatko Dalić med allra största sannolikhet klara sig utan skadade försvararen Sime Vrsaljko. Målvakten Danijel Subasic och mittbacken Dejan Lovren är spelklara efter att ha varit osäkra kort efter den dränerande kvartsfinalen mot värdnationen.

England

England förlorade visserligen den sista gruppspelsmatchen mot Belgien (0-1). Men engelsmännen gick vidare till slutspel och har hyvlat av såväl Colombia (efter straffar) som Sverige (2-0) på vägen fram till semifinalen. Ett utvilat landslag ser nu en möjlighet att nå sin första final i fotbolls-VM sedan 1966 och kommer med både självförtroende och ovana till en tuff match mot ett rutinerat Kroatien som senast tog medalj i fotbolls-VM för tjugo år sedan. Inför semifinalmötet får engelsmännen eventuellt klara sig utan anfallaren Jamie Vardy och mittfältaren Jordan Henderson på grund av skadekänningar. Men åtminstone den sistnämnde sägs vara redo för spel.

Statistik

Kroatien har stått som segrare i alla sina matcher i fotbolls-VM hittills och har inte misslyckats med att göra mål under ordinarie tid i någon av matcherna.

Kroatien snittar 2.00 mål framåt per match under mästerskapet.

England har släppt in mål i 80 procent av matcherna i fotbolls-VM.

Kroatien har inte förlorat någon av sina 9 senaste tävlingsmatcher.

England har bara snittat 2 skott på mål i de 3 senaste VM-matcherna.

Speltips

Kroatien inledde mästerskap på ett imponerande sätt och har nu möjlighet att nå en eftertraktad finalplats. England har haft ett betydligt lättare motstånd hittills och fått en behaglig resa fram till semifinalen. Men mot tuffare nationer som Belgien (förlust) och Colombia (oavgjort under full tid) har engelsmännen haft det svårare. Kroaterna har inte råd med ytterligare en match som går till förlängning och kommer att trycka på under full tid för att avgöra matchen. Med ett vassare mittfält och en mer rutinerad trupp tippar bägaren över till Kroatiens fördel. Och trots trötta ben bör kroaterna hålla ihop spelet åtminstone under ordinarie matchtid. Därför spelas att Kroatien antingen vinner matchen eller spelar oavgjort under full tid. Spelsättet AH +0.5 är detsamma som att ett oavgjort resultat eller vinst för Kroatien spelas, men oddset är lite högre.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser