Ljungskile vs Oskarshamn • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

För tio år sedan befann sig Ljungskile i Allsvenskan. Men det har successivt gått allt tyngre för klubben som nu ser ut att få kriga för att klara kontraktet i den svenska tredjedivisionen. Oskarshamn har överraskat alla den här säsongen och skuggar serieledande suveränen Mjällby i tabellen.

Hemmalag

Ljungskile gör sin andra säsong i Division 1 efter att ha degraderats från Superettan för två år sedan. Och inledningen på årets upplaga har varit allt annat än beskedlig från den forna toppklubben. Ljungskile ligger på en blygsam tolfteplats i tabellen med 8 poäng på 8 matcher. Laget har bara två vinster hittills och kommer från en färsk, blytung bortaförlust mot Karlskrona (1-2) i ryggen. Krisen är redan ett faktum. Inför mötet med Oskarshamn saknas skadade försvararen Roger Thompson. Dessutom är mittfältaren Jakob Olsson ett frågetecken.

Bortalag

Oskarshamn stod för en fin fjolårssäsong när de tog en femteplats i tabellen. I år går det ännu bättre för kustlaget som skuggar förstaplacerade Mjällby från sin andraplats med hela 19 inspelade poäng på 8 matcher. Klubben är inne i en stigande formkurva och har nu tre raka segrar (senast 3-2 mot Utsiktens BK på hemmagräs). Genom en vinst mot Ljungskile skulle bortalaget sätta press på Mjällby i tabellen och utmana om serieledningen. I truppen saknas skadade mittfältaren Peiman Eliassi som kommer att missa resten av säsongen. Målfarlige anfallaren Sonny Karlsson (som leder skytteligan) är tillbaka efter sin avstängning senast.

Statistik

Ljungskile har bara en vinst på hemmaplan den här säsongen. Oskarshamn är obesegrade i sex raka matcher och har inte förlorat på bortaplan.

Ljungskile har släppt in minst 1 mål i de 8 senaste matcherna.

Oskarshamn har vunnit 7 av de 8 senaste matcherna.

Ljungskile har bara vunnit 2 av de 8 senaste matcherna.

Oskarshamn har gjort minst 2 mål i de 3 senaste matcherna.

Speltips

Ljungskile är helt under isen och har svårt att sno åt sig poäng så här långt in i säsongen. Om trenden fortsätter får klubben rikta in sig på överlevnad i stället för avancemang. Oskarshamn rusar fram i tabellen och har seriens klart bästa offensiv (tjugoen mål hittills). En bortaseger mot Ljungskile skulle ge laget ytterligare luft under vingarna. Form, truppstatus och tabelläge talar för en bortaseger i eftermiddag. Därför spelas att Oskarshamn vinner matchen på Uddevalla Arena.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser