Lugano vs Thun • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Lugano tillhörde bottenskiktet av den schweiziska högstadivisionen i fjol. Även den här säsongen har det gått tungt för laget (med svenske anfallaren Alexander Gerndt i truppen) som nu har sex raka matcher i ligaspelet utan seger varav tre varit förluster. Även Thun hade en tung säsong i fjol med en sjundeplats i tabellen. Men den här upplagan av Super League ser det ljusare ut för klubben som skuggar toppduon i tabellen och har siktet inställt på att sno åt sig en Champions League-plats efter en stabil höst.

Hemmalag

Lugano går mot en riktigt tung säsong efter en besvärlig höst. Laget har bara vunnit fyra matcher totalt så hår långt och är för tillfället inne i en trist svit med sex raka matcher utan seger (senast 0-0 borta mot Zürich) i ligaspelet. Lugano ligger just nu på en åttondeplats i tabellen med 19 poäng på 18 matcher. Med bara två poäng ner till kvalplatsen börjar svängrummet minska för tränaren Fabio Celestinis mannar. Lugano behöver poäng och kan luta sig mot ett fint facit när det kommer till möten med Thun. Lugano har nämligen inte förlorat mot gästerna i någon av de sju senaste matcherna lagen emellan.

Bortalag

Thun stod upp bra under höstdelen av säsongen och skuggar nu toppduon Young Boys och Basel i tabellen. Framför allt har klubben imponerat på hemmaplan den senaste tiden med tre raka segrar (senast 1-0 mot Grasshopper). Upp till andraplatsen är det i dagsläget fem poäng för ett Thun som med 28 inspelade poäng på 18 matcher lagt beslag på tredjeplatsen. Men för att öka trycket på toppkonkurrenterna behöver laget nu växla upp bortaspelet och hitta segrar framöver för att kunna utmana om en Champions League-plats. Thun har gjort i alla (!) ligamatcher så här långt in på säsongen och kommer stärkta till mötet med Lugano med tre ligasegrar på de fem senaste matcherna som gav klubben beskedligt med harmoni innan jul- och nyårsuppehållet.

Statistik

Hela tretton (!) av de fjorton senaste matcherna mellan Lugano och Thun har slutat med att båda lagen gjort mål. Det allra senaste mötet mellan lagen slutade 2-1 till ett även då hemmaspelande Lugano.

För Lugano har båda lagen gjort mål i 78 procent av hemmamatcherna i ligan.

Thun har gjort minst 1 mål i de 18 senaste matcherna i ligaspelet.

Lugano har gjort mål i de 8 senaste hemmamatcherna i ligan.

För Thun har båda lagen gjort mål i 78 procent av bortamatcherna i ligan.

Speltips

Lugano har gjort mål i sina åtta senaste hemmamatcher och samtidigt släppt in mål i de sex senaste matcherna på hemmagräs. Thun har hittat nätet i hela arton (!) raka matcher i ligaspelet. Men laget har inte hållit nollan i tre raka matcher på bortaplan. Två lag som krigar i varsin del av tabellen gör upp om viktiga poäng inför fortsättningen av säsongen. Thun ståtar med den tredje bästa målskörden av alla lag i serien (trettiosex strutar hittills). Lugano behöver en seger för att ta fart uppåt i tabellen och lämna bottenstriden. Lagens respektive tabellägen, trenden sett till de senaste ligamatcherna och lagens tidigare möten med varandra (i tretton av fjorton möten har båda lagen nätat) talar för ännu en hård och jämn uppgörelse. Lugano har hittills släppt in mål i 89 procent av ligamatcherna på hemmaplan. Thun har släppt in mål i 78 procent av bortamatcherna. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Stadio di Cornaredo.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser