Mjøndalen vs Odd • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Mjøndalen är nykomlingar i den norska högstadivisionen och är i första hand ute efter säkrat kontrakt. Men just nu ligger klubben på en kvalplats i tabellen. Odd landade på en niondeplats i fjol. I år är siktet inställt på titeln efter en överraskande fin vår i Eliteserien.

Hemmalag

Mjøndalen tog steget upp till Eliteserien inför säsongen och ser ut att få kriga för kontraktet efter en kärv vår. Laget har endast tagit två segrar totalt och det var över två månader sedan (!) klubben fick lämna planen med tre inspelade pinnar. För tillfället ligger Mjøndalen (som nu kryssat fyra matcher i rad) på en fjortondeplats i tabellen med 13 poäng på 14 matcher. En efterlängtad seger skulle med stor sannolikhet ta laget upp på säker mark i tabellen och samtidigt ge en moralisk skjuts inför resterande del av säsongen som förhoppningsvis slutar med nytt kontrakt.

Bortalag

Odd har varit ett mittenlag under de senaste säsongerna efter den fina tredjeplatsen för tre år sedan. Men i år ser det äntligen ut att ha ljusnat för klubben som efter en stark vår i ligaspelet nu är med och spelar om guldet i den norska högstaligan. Odd ligger just nu på en andraplats i tabellen på 29 inspelade poäng på 14 matcher och skuggar därmed serieledarna Molde som ligger en poäng före. Men med tanke på att tabellettan har en match mer spelad än Odd finns det nu gott om motivation för att ta en seger borta mot Mjøndalen och ta över förstaplatsen.

Statistik

Båda lagen har nätat i fem av de sex senaste matcherna mellan Mjøndalen och Odd. Det allra senaste mötet i ligan mellan lagen slutade hela 6-3 till ett även då bortaspelande Odd.

Mjøndalen har hittat nätet i 100 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet hittills.

Odd har haft svårt att hålla tätt och släppt in minst 1 mål i de 5 senaste ligamatcherna.

Mjøndalen har släppt in minst 1 mål i de 4 senaste ligamatcherna på hemmagräs.

För Odd har båda lagen gjort mål i 3 av de 4 senaste matcherna i ligaspelet.

Speltips

För Mjøndalen har spelet gått in i hela 86 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Laget är nu uppe i sju raka matcher utan att ha nollats och båda lagen har nätat i hela sex av de sju senaste matcherna i ligan. För ligatvåan Odd har spelet visserligen gått in i endast 33 procent av lagets bortamatcher. Men mot ett Mjøndalen som har erkänt svårt att hålla tätt bakåt (släppt in mål i 86 procent av matcherna på hemmagräs) finns goda möjligheter att göra mål för tredje matchen i följd. Det för att förhoppningsvis kamma hemma tre poäng och sätta ytterligare tryck på tabellettan Molde. Lagen trivs även mot varandra och spelet går in i hela fem av de sex senaste. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Consto Arena.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser