Nest-Sotra vs Ålesund • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Nest-Sotra såg ut att ha krigat sig igenom sin dystra formdipp i norska OBOS-ligaen efter fyra raka matcher utan förlust. Men när klubben ställs mot bra motstånd har de svårt att knipa igen bakåt och två raka förluster inför mötet med serieledarna svider för nykomlingen. Ålesund ser ut att gå mot avancemang efter att ha degraderats i fjol och leder serien efter bara en förlust hittills. Nu möts de båda lagen i en på förhand målglad uppgörelse på lilla Ågotnes Stadion.

Hemmalag

Nest-Sotra är nykomling i den norska andradivisionen och har fått en tuff start på säsongen. Efter en bedrövlig inledning (fyra raka förluster) lyckades laget hitta formen och tog viktiga poäng genom tre segrar mot bottenkollegorna Florø (2-0), Strömmen (2-1) och Levanger (4-1). Men mot tuffare motstånd har Nest-Sotra det svårt och med två raka förluster i ryggen (senast 1-3 mot Tromsdalen) kliver de nu in utan självförtroende i mötet med serieledarna. Just nu ligger laget på en trettondeplats med 10 inspelade poäng på 10 matcher. I matchtruppen saknas skadade försvararen Mads Bjørsvik Songve och avstängde anfallaren Sondre Liseth.

Bortalag

Ålesund har rivstartat säsongen i norska OBOS-ligaen och redan skapat en lucka på fyra poäng ner till tabelltvåan och rivalen Viking. Klubben har 23 poäng på 10 matcher och var obesegrade i ligan fram till den snöpliga hemmaförlusten mot HamKam (1-2) i senaste omgången. Ett revanschsuget bortalag vill studsa tillbaka direkt och återuppta en fin och målrik formkurva. Det för att så snabbt som möjligt säkra en återkomst (laget flyttades ner inför säsongen) till högstadivisionen. Inför bottenmötet med Nest-Sotra saknas skadade kvintetten Daniel Gretarsson, Bjørn Helge Riise, Aron Thrandarson, Torbjørn Agdestein och Jernade Meade.

Statistik

Nest-Sotra har bara vunnit en match på hemmaplan den här säsongen och har svårt att hålla tätt bakåt. Samtidigt har Ålesund gjort mål i nio raka matcher.

Nest-Sotra har inte hållit nollan i en enda hemmamatch.

Ålesund har gjort minst 2 mål i sina 4 senaste bortamatcher.

Nest-Sotra släpper in i snitt 2.00 mål per match på hemmaplan.

Ålesund snittar 2.50 mål framåt per match på bortaplan.

Speltips

Nest-Sotra är seriens sämsta hemmalag och har åkt på rejäla snytingar när de mött lag från den övre halvan av tabellen. Ålesund är det starkaste bortalaget och sitter på den bästa offensiven (tjugotre mål hittills) och finaste formkurvan i ligan. Ett revanschsuget bortalag vill avsluta med en seger innan VM-uppehållet. Ett stukat Nest-Sotra utan momentum kommer inte att ha mycket att sätta emot när ett urstarkt och målglatt Ålesund skruvar upp tempot. Därför spelas att Ålesund gör över 1.5 mål i matchen.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser