Neuchâtel Xamax vs Basel • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Neuchâtel Xamax har inte fått någon drömsäsong i den schweiziska högstaligan efter att ha klivit upp från andradivisionen inför säsongen. Laget har bara tagit fyra segrar totalt och krigar nu för att ta sig över kvalstrecket och säkra kontraktet. Basel fick se sig nedpetade från förstaplatsen av Young Boys i fjol och ser ut att missa titeln även i år. Men med en värdefull hemmaseger över Sion senast (1-0) finns fortsatt hopp om att åtminstone behålla greppet om den andra Champions League-platsen i tabellen.

Hemmalag

Neuchâtel Xamax vann Challenge League i fjol och hoppades nog på att få med sig en del medvind in i högstaligan. Men efter en tung start befinner sig klubben för tillfället i ett kärvt läge. Med bara fyra segrar totalt ser det onekligen tufft ut för laget att kunna säkra fortsatt spel i Super League. Men efter att ha tagit två raka trepoängare (2-1 mot Luzern och 1-0 mot bottenkollegan Grasshopper) har truppen fått en behövlig dos självförtroende inför andrahalvan av säsongen. Just nu ligger Neuchâtel Xamax på en niondeplats i tabellen (näst sist) med 19 poäng på 21 matcher. Upp till åttan Lugano (som befinner sig precis ovanför strecket) är det endast fyra poäng.

Bortalag

Basel fick se sin dominans bruten i fjol när Young Boys seglade ikapp och förbi i tabellen och lade beslag på ligatiteln. Den här säsongen var tänkt att gå i revanschens tecken för den schweiziska storklubben. Men efter några onödiga förluster (fyra totalt) och alltför många kryss (sju stycken) har Basel redan halkat efter just Young Boys. Med 37 inspelade poäng på 21 matcher ligger Basel förvisso tvåa tabellen. Men upp till förstaplatsen är det i dagsläget hela nitton (!) poäng. Det verkar inte bättre än att klubben nu får lägga titeldrömmarna åt sidan och i stället inrikta sig på att försvara andraplatsen i tabellen och därmed säkra chans på spel i Champions League till nästa säsong. Med fyra segrar på de fem senaste är Basel på gång och ser nu en fin möjlighet till att öka luckan ned till trean Thun genom en ny seger mot ett svajigt hemmagäng.

Statistik

Fem av de sju senaste mötena mellan Neuchâtel Xamax och Basel har slutat med att båda lagen gjort mål. Den allra senaste matchen lagen emellan slutade oavgjort (1-1).

Neuchâtel Xamax har gjort mål i 100 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet.

Basel har bara hållit nollan i 10 procent av bortamatcherna i ligan hittills.

Neuchâtel Xamax har släppt in mål i 100 procent av hemmamatcherna i ligaspelet.

Basel har gjort mål i 100 procent av bortamatcherna i ligan så här långt.

Speltips

För Neuchâtel Xamax går spelet in i 100 procent (!) av lagets hemmamatcher i ligaspelet den här säsongen. Motsvarande siffra för Basel på bortaplan är 90 procent. Hemmalaget behöver poäng för att kriga sig över kvalstrecket och landa på säker mark i tabellen. Samtidigt har Basel fortfarande alldeles för liten marginal ned till trean Thun för att de ska kunna slappna av. Två lag som trivs mot varandra och sällan lämnar matcher mållösa gör upp om viktiga poäng i den schweiziska högstadivisionen. Neuchâtel Xamax snittar 1.60 mål framåt och 2.40 mål bakåt per hemmamatch. Basel gör i snitt 2.00 mål framåt och släpper in 1.90 mål per bortamatch i ligaspelet. Spelet går även in i fem av de sju senaste lagen emellan. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Stade de la Maladière.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser