Regeringen vill införa en insättningsgräns för spel • Rekraketer

Ökad risk för arbetslöshet och den sociala distanseringen kan öka risken för spelmissbruk på nätet. Det menar den svenska regeringen, med socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi i spetsen, som nu vill strama åt den svenska spelmarknaden ytterligare. Regeringen föreslår bland annat tillfälliga ändringar i spelandet. Insättningar per spelkonto och bolag ska begränsas till högst 5 000 kronor per vecka. Så kallade bonuserbjudanden ska också begränsas till 100 kronor. Ändringarna är tänkta som en tillfällig förordning som ska gälla till slutet av 2020.

Samtidigt har regeringen gett Spelinspektionen i uppdrag att ytterligare stärka konsumentskyddet. Bakgrunden är den ökade risken för spelproblem som kan uppstå i den rådande situationen med coronaviruset. Bland annat består uppdraget av att rapportera om utvecklingen på spelmarknaden, vidta åtgärder för att väsentligt öka kunskapen hos allmänheten om möjligheten att stänga av sig från spel genom Spelpaus.se samt Stärka tillsynen mot aktörer som tillhandahåller olagligt spel.

– Nu blir det ett ännu tydligare fokus på spelansvaret och kampen mot olagligt spel. Vi gör omgående justeringar i organisationen för att kunna möta de nya krav som ställs på myndigheten, säger Spelinspektionens generaldirektör Camilla Rosenberg.

wave1
Annons

Senaste nyheterna
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser