Odd vs Bodø/Glimt • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Odd har onekligen höjt sig efter fjolårets niondeplacering i den norska högstadivisionen. Laget har rusat fram i tabelltoppen och har fortfarande titeln inom räckhåll. Men efter tre raka kryss behövs nu en seger. Även Bodø/Glimt har stått för en urstark säsong och kan nu ta över serieledningen från Molde i händelse av en ny trepoängare.

Hemmalag

Odd inledde säsongen strålande och plockade sju segrar på de nio första omgångarna i ligaspelet. Men nu mot slutet har laget mattats av en del. Bara två segrar på de sju senaste är facit när Odd sladdar in på en tredjeplats i tabellen med 35 poäng på 19 matcher. Men med endast fem poäng upp till serieledande Molde finns fortsatt hopp om att säsongen kan sluta i succé för klubben som slutade nia i tabellen förra året. Mot ett formstarkt Bodø/Glimt krävs en gjuten insats. Men med tre raka i kryss i ryggen finns vissa frågetecken gällande Odd inför slutspurten av Eliteserien.

Bortalag

Bodø/Glimt har rusat fram under säsongen hittills och radat upp fina insatser. Med endast tre förluster totalt är klubben definitivt den största utmanaren till titeln. Med 39 inspelade poäng på 19 matcher är förstaplatsen inom räckhåll. Och med tanke på att ettan Molde har en match mer spelad (och bara ligger en poäng före) har nu Bodø/Glimt en fin möjlighet att studsa upp ett snäpp i tabellen och ta kommandot inför avslutningen av säsongen. Bodø/Glimt har vunnit fem av de sex senaste matcherna i ligaspelet och vill nu ta revansch efter det snöpliga krysset borta mot Sarpsborg 08 i den senaste omgången.

Statistik

Spelad mållina har passerats i åtta av de tio senaste matcherna mellan Odd och Bodø/Glimt. Allra senaste mötet lagen emellan slutade 3-0 till ett för dagen hemmaspelande Bodø/Glimt.

Odd har gjort minst 1 mål framåt i de 10 senaste hemmamatcherna i ligaspelet.

Bodø/Glimt har släppt in minst 1 mål i de 9 senaste ligamatcherna på bortaplan.

Odd har släppt in mål i 70 procent av lagets hemmamatcher i ligan.

Bodø/Glimt snittar hela 4.22 mål totalt per bortamatch i ligaspelet.

Speltips

För Odds del har spelad mållina passerats i 60 procent av lagets ligamatcher på hemmaplan så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för Bodø/Glimt på bortagräs i ligaspelet ligger på 67 procent. Två överraskningslag som utmanar om titeln (!) möts i vad som förväntas bli en fartfylld tillställning. Odd behöver en seger för att studsa tillbaka (tre raka kryss) och krympa avståndet upp till serieledande Molde. Bodø/Glimt kryssade senast och ställer in siktet på en ny trepoängare för att hitta tillbaka till segerformen och överta förstaplatsen i tabellen. Spelet går in i fyra av de fem senaste hemmamatcherna i ligaspelet för Odd. Ett Bodø/Glimt i fin form (krysset senast undantaget) passerar linan i hela åtta av de nio senaste matcherna i ligan. Därför spelas att det blir minst tre mål gjorda totalt i matchen på Skagerak Arena.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser