Östersunds FK vs IFK Göteborg • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Östersunds FK har fallit tillbaka några nivåer efter två fina säsonger i ligaspelet där klubben landat på en femte- respektive sjätteplats och bland annat nått en kvartsfinal i Europa League. IFK Göteborg har tystat kritikerna genom en stark inledning på säsongen där klubben bland annat vunnit mot mästarna AIK. Laget utmanar om en plats bland de fyra främsta och kan haka på topptrion i händelse av en ny seger.

Hemmalag

Östersunds FK har varit ett sensationslag i Allsvenskan de senaste åren. En femteplats för två år sedan följdes upp av framgångsrikt Europa League-spel och en sjätteplats förra säsongen. Men i år ser det ut att gå tyngre för jämtarna som nu har hela sex raka matcher i ligaspelet utan seger. Innan poängen hemma mot GIF Sundsvall (1-1) senast hade laget tre förluster i rad. För tillfället sladdar Östersunds FK in på en blygsam tiondeplats i tabellen med 14 poäng på 12 matcher. En uppryckning krävs om klubben ska undvika en strid kring nedflyttningsstrecket. Seger hemma mot IFK Göteborg skulle ge välbehövlig medvind inför resterande del av säsongen.

Bortalag

IFK Göteborg var nederlagstippade av många inför årets säsong. Men göteborgarna har onekligen tystat kritikerna och nu skaffat sig ett fint utgångsläge inför andrahalvan av säsongen. Efter segrar mot bland annat AIK (3-0) och IFK Norrköping (2-1) har IFK Göteborg visat upp kvalitet under våren. För tillfället ligger laget på en fjärdeplats i tabellen med 21 inspelade poäng på 12 matcher. Med tre poäng upp till tredjeplatsen finns det gott om motivationen hos gästerna när de nu vill studsa tillbaka efter förlusten mot Örebro (0-1) senast och hitta tillbaka till den formtopp som i långa loppet kan leda till en Europa League-plats i tabellen.

Statistik

Tre av de fyra senaste matcherna mellan Östersunds FK och IFK Göteborg har slutat med att båda lagen gjort mål. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade 2-1 till ett för dagen hemmaspelande IFK Göteborg.

Östersunds FK har gjort mål i 100 procent av lagets ligamatcher på hemmaplan.

IFK Göteborg har har släppt in mål i 67 procent av matcherna i ligaspelet.

Östersunds FK har släppt in minst 1 mål i de 6 senaste matcherna i ligan.

IFK Göteborg har nätat i 100 procent av bortamatcherna i ligaspelet hittills.

Speltips

För Östersunds FK går spelet in i 83 procent av lagets matcher på hemmaplan så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för IFK Göteborg på bortaplan i ligaspelet är hela 100 procent. Hemmalaget har gjort mål i alla sina matcher på hemmagräs och samtidigt hållit nollan i endast 17 procent av matcherna. Gästerna har hittat nätet i de sex senaste matcherna i ligaspelet och gjort minst två mål framåt i de tre senaste matcherna på bortaplan. Samtidigt har laget släppt in mål i sex raka bortamatcher och totalt sett hållit nollan i endast 33 procent av alla matcher i ligaspelet. Två lag som vill åt tre viktiga poäng ställs mot varandra i vad som förväntas bli en fartfylld och målrik historia. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Jämtkraft Arena.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser