Partick Thistle vs Alloa Athletic • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Partick Thistle slutade i mittenskiktet av tabellen förra säsongen. Men den här upplagan av skotska andraligan ser ut att sluta i moll för klubben som haft oerhört svårt att spela till sig poäng så här långt. Laget har inte vunnit en enda match i ligaspelet sedan nyårsskiftet och sakta börjar snaran dras åt nu när omkring tio omgångar kvarstår av ligasäsongen. För tillfället ligger Partick Thistle på en tiondeplats (sist i tabellen) med endast 25 poäng på 26 matcher. Upp till säker mark i tabellen är det i dagsläget sex poäng. Och med tanke på att det är just Alloa Athletic som brakat ned med arslet precis ovanför strecket är det upplagt för en hård sexpoängsdrabbning.

Alloa Athletic klarade kontraktet med endast en poängs marginal i fjol. Och även den här säsongen ser klubben ut att få kriga ända in i kaklet för att säkra fortsatt spel i skotska Championship. I skrivande stund ligger Alloa Athletic, som hade fem matcher i rad utan seger innan trepoängaren hemma mot Inverness (2-0) senast, på en åttondeplats med 31 inspelade poäng på 28 matcher. Gästerna har spelat två fler matcher än Partick Thistle inför mötet lagen emellan och skulle definitivt behöva avfärda jumbolaget för att kunna känna sig säkra på kontraktet och skapa ytterligare luft ner till tabellträsket.

Visst är det dukat bord vi kommer till i skotska Championship. En fasligt viktig sexpoängsduell där Partick Thistle, med två färre matcher spelade än lagen ovanför kvalstrecket, behöver karva fram en trepoängare för att närma sig säkrat kontrakt. Full fart framåt är (väl) att räkna med vad gäller tränare Ian McCall och hans mannar. Samtidigt har Alloa Athletic allt att spela för nu när ligasäsongen går in på slutvarvet. Gästerna befinner sig förvisso på rätt sida strecket. Men med endast sex poäng ner till just Partick Thistle, och bara två poäng till godo på Queen of South nere på kvalplatsen, måste Alloa Athletic fortsätta att plocka segrar för att knipsa bottenkonkurrenternas livlinor. Klart är att vi har att göra med två lag som kommer att slita hårt för att kamma hem segern i det här mötet. Även lagens senaste inbördes möten (1-1, 1-1 och – ja – 1-1) talar för att vi har en jämn uppgörelse att se fram emot under lördagseftermiddagen. Visst luktar det mål i båda burar på The Energy Check Stadium!


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Bundesliga
14 mars15.30
BundesligaHoffenheim vs Hertha Berlin
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser