Qarabag vs Olimpija Ljubljana • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Qarabag vill upprepa fjolårets kvalsuccé och ta sig till det eftertraktade gruppspelet i Champions League. Efter en knapp vinst på bortaplan förra veckan har klubben nu ett järngrepp om att gå vidare till nästa runda. Olimpija Ljubljana behöver (trots ett minimalt underläge) bestiga ett berg för att äntligen gå vidare i ett europeiskt kvalspel och hålla drömmen om att få vara med på de stora scenerna vid liv.

Hemmalag

Qarabag tog sig ända till gruppspelet i fjolårsupplagan av Champions League och har siktet inställt på att återigen kriga till sig en plats i den europeiska fotbollens absoluta finrum. Klubben är regerande mästare i den nyligen avslutade azerbajdzjanska högstadivisionen och visade framför allt prov på felfri defensiv (bara tretton insläppta mål totalt) under den gångna säsongen. Så även ute i Europa där bland annat storlaget Atlético Madrid nollades (0-0) på hemmaplan i gruppspelet. Inför mötet med Olimpija Ljubljana förfogar tränaren Gurban Gurbanov över en trupp fri från skador och avstängningar och kan därmed mönstra starkast möjliga elva.

Bortalag

Olimpija Ljubljana har aldrig tagit sig till ett gruppspel i Champions League eller Europa League. Men efter att ha vunnit ligan (på målskillnad) förra säsongen har laget nu en möjlighet att skriva ny historia. Efter den svidande förlusten mot Qarabag (0-1) på hemmaplan i förra veckan behöver slovakerna med tränaren Luka Elsner i spetsen verkligen en topprestation för att rubba azerbaijanierna och vända underläget till ett avancemang. Men utgångsläget är tufft för ett Olimpija Ljubljana som kämpar med formen och dessutom inte alls hittat rätt i offensiven under försäsongen med endast ett mål framåt på de tre senaste matcherna. Till matchen mot Qarabag kommer bortalaget med fullt manskap utan skador eller avstängningar.

Statistik

Qarabag har sannerligen inte varit med om några målfester i närtid. Hela tio av lagets senaste tävlingsmatcher på hemmaplan har slutat med under tre mål gjorda.

Qarabag släppte bara in mål i 4 matcher på hemmaplan förra säsongen.

Olimpija Ljubljana har endast vunnit 2 av de 6 senaste bortamatcherna.

Qarabag snittade totalt 1.78 mål per match på hemmagräs förra säsongen.

För Olimpija Ljubljana passerar 11 av de 12 senaste ligamatcherna spelad mållina.

Speltips

Qarabag är monstruösa på hemmagräs och släpper sällan till bakåt. Under fjolårssäsongen vann laget hela 71 procent av hemmamatcherna och snittade samtidigt bara 1.29 mål framåt. Efter vinsten i det första mötet talar allting för att hemmalaget kommer att knipa igen och fokusera på att säkra upp defensiven. Olimpija Ljubljana är visserligen en av dominanterna i den inhemska ligan. Men klubben är sällan med i några målkalas och besitter inte offensiven för att bryta ner ett synnerligen svårpenetrerat Qarabag. En målsnål tillställning väntas där hemmalaget antingen spelar av ett oavgjort resultat eller vinner knappt med uddamålet. Därför spelas att det blir under 2.5 mål gjorda i matchen på Tofiq Bähramov-stadion.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser