Real Madrid vs Barcelona • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Real Madrid inledde säsongen svajigt och lyckades inte vinna på fem raka matcher under slutet av september och hela oktober månad. Något som ledde till att tränaren Julen Lopetegui fick lämna klubben. Sedan dess har det gått bättre för laget som förvisso inte har någon riktigt chans på ligatiteln. Men Copa del Rey kan bli en räddningsplanka för att sluta en skakig säsong med åtminstone en titel. Barcelona har rusat iväg i toppen av La Liga och endast förlorat två matcher i ligaspelet så här långt den här säsongen. Klubben slåss fortsatt på flera fronter och ser en möjlighet att närma sig en trippel (eller åtminstone dubbel) om de lyckas vända på steken i returmötet mot Real Madrid.

Hemmalag

Real Madrid upplevde en kärv inledning på hösten under nye tränaren Julen Lopeteguis ledning. Klubben, som vunnit Champions League tre år i rad, vann bara fyra av de tio första matcherna (varav fyra matcher var förluster) och halkade tidigt efter i toppen av tabellen. Under Santiago Solaris regi har klubben visserligen höjt sig en del. Men just nu ligger Los Blancos endast (!) på en tredjeplats i ligatabellen med 48 poäng på 25 matcher. Upp till serieledande Barcelona är det hela nio poäng. Ligatiteln blir därmed svår att kamma hem för ett Real Madrid som i stället för fokusera på Champions League och det inhemska cupspelet. Inför returmötet med Barcelona är endast Marcos Llorente och Isco frågetecken i en annars fulltalig matchtrupp.

Bortalag

Barcelona har forcerat fram under hösten och fortsatt att visa upp ett imponerande spel i såväl liga- som cupspelet. Efter bara två förluster i La Liga (1-2 mot Leganes och 3-4 mot Betis) sitter klubben nu i förarsätet. Med 57 inspelade poäng på 25 matcher har Barcelona kopplat ett grepp om ligan och går för andra raka titeln. I Copa Del Rey kan klubben dessutom ta sin fjärde raka titel. Motivationen och hungern bör det därmed inte vara något problem med. I synnerhet när ärkerivalerna Real Madrid står på andra sidan mittcirkeln. I truppen saknas skadade Rafinha och Jasper Cillessen. Dessutom är det osäkert om Arthur eller Thomas Vermaelen kan medverka i matchen.

Statistik

Åtta de tio senaste matcherna mellan Real Madrid och Barcelona har slutat med att båda lagen gjort mål. Dessutom passeras spelad mållina i sex av de åtta senaste mötena mellan klubbarna.

Real Madrid har gjort minst 1 mål i 12 av de 14 senaste hemmamatcherna.

Barcelona snittar 2.60 mål framåt per bortamatch i ligaspelet hittills.

Real Madrid har gjort mål i 83 procent av hemmamatcherna i ligan så här långt.

Barcelona har bara hållit nollan i 42 procent av bortamatcherna i ligaspelet.

Speltips

Real Madrid har hittat tillbaka till formen och vunnit fyra av sina sex senaste matcher. Samtidigt behöver Barcelona satsa framåt i returen efter att ha släppt in mål i det första semifinalmötet klubbarna emellan. Historiskt sett bjuder båda klubbarna på mål när de möts. I åtta av de tio senaste har både Real Madrid och Barcelona hittat nätet. Och i sex av de åtta senaste passeras även spelad mållina. Allting talar för ännu en underhållande tillställning där ett mål av Barcelona onekligen kommer att öppna upp matchbilden. Full fart framåt och öppna spjäll när en finalplats ska säkras. Därför spelas att det båda lagen gör mål och att det totalt blir minst tre mål gjorda i matchen på Santiago Bernabéu.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser