5 anledningar till att skapa ett spreadsheet för att hålla koll • Rekraketer

Spreadsheets, som i folkmun brukar kallas för spread, är i korthet ett verktyg (tänk kalkylark) som gör det enkelt för dig att bokföra ditt spelande. Spreadsheet.se, Sharps och Bettin.gs är exempel på webbplatser som erbjuder möjligheten att skapa spreadsheets online. Givetvis finns möjligheten att själv snickra ihop ett spreadsheet i till exempel Excel eller Numbers. En guide om just det kommer framöver. Nedan listar Rekraketer fem anledningar till att du ska skapa ett spreadsheet. Oavsett om du gör det i Excel, med papper och penna eller genom något onlineverktyg.

1Få koll på ditt spelande

I ett spreadsheet fyller du på med alla dina spel. Som vilken match, vilket spel och vilken insats det handlade om samt vad resultatet blev. Därmed får du en fin överblick över ditt spelande i vilken du kan se hur det faktiskt går för dig som spelare. Spreadsheets ser till att ge dig samlad information om bland annat hur mycket pengar du lagt på spel och hur stor den totala vinsten (eller förlusten) är. Allt för att du ska få full koll.

2Hitta din styrka

Genom att analysera ditt spreadsheet kan du hitta dina styrkor som spelare. Kolla närmre på de spel som gick in. Finns det någon gemensam nämnare? Kanske är din styrka ett visst spelsätt, en viss liga eller någonting annat. I ditt spreadsheet finns sanningen. Och genom att hitta dina styrkor finns det möjligheter att utvecklas vidare och fokusera på det som du faktiskt är bra på när det kommer till spel.

3Identifiera svagheter

På samma sätt kan du identifiera dina svagheter genom att granska ditt spreadsheet. Du slipper magkänsla och kan gå rakt på statistiken. Jämför dina förlustspel och se om det finns någonting som förenar dem. Kanske borde du sluta betta på matcher i La Liga? Eller så blir det alltid tvärnit när du försöker dig på asian handicap?

4Ta hand om din bankrulle

Ett spreadsheet hjälper dig att sköta om din bankrulle. Om du spelar på många olika bolag kan det vara svårt att veta hur mycket du omsätter och var du ligger plus respektive minus. Om du bokför dina spel är det inga problem att se hur du ligger till i spelandet på olika fronter och hos olika bolag. Det är viktigt att ha koll på hur mycket du spelar för och hur mycket som du har vunnit eller förlorat.

5Öka trovärdigheten

Även om ett spreadsheet framför allt ger dig själv koll på ditt spelande kan du även använda det för att smidigt visa andra hur det går för dig i ditt spelande. Många av de onlinebaserade verktygen ger dig även möjligheten att låsa dina spel. Det innebär att du inte kan ändra dem efter att du lagt in dem. Något som så klart kommer att öka din trovärdighet.

wave1
Annons

Senaste artiklarna
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser