Hjälp och självhjälp när spel blir till ett problem • Rekraketer

Här på Rekraketer levereras speltips som uppmuntrar till spelande. Jag känner därmed ett ansvar över att göra dig medveten om de risker som finns med att spela. I den här artikeln kan du dels läsa om vanliga tecken på spelproblem, dels om vad du kan göra själv och vilka organisationer du kan vända dig till om du upplever att spelandet i någon form har gått för långt.

Tecken på spelproblem

Du kanske lägger mer tid på spelande än du egentligen skulle vilja. Du kanske ljuger om ditt spelande för familj, vänner och kollegor. Kanske spelar du för mer pengar än vad du egentligen har råd med. Och kanske upplever du ångest i samband med du spelar eller efteråt.

Vad du själv kan göra

Hos de flesta spelbolagen kan du stänga av dig själv eller sätta en begränsning för hur mycket pengar du kan sätta in. Du kan även se till att strypa din tillgång till pengar. Det genom att låta en anhörig ta hand om din ekonomi. Om du har spelproblem kan du kontakta din kommun eller ditt landsting. Du kan ha rätt till vård.

Organisationer att vända sig till

I Sverige finns ett flertal organisationer som du kan vända dig till om du, eller någon du känner, har spelproblem. Stödlinjen erbjuder anonym och kostnadsfri rådgivning till spelare och anhöriga och är tillgänglig oavsett var i Sverige du bor. Sluta spela drivs av föreningen Life Change och vill hjälpa spelmissbrukare att vända på sina liv. Spelberoendes Riksförbund verkar för att förebygga och avhjälpa spelberoende. Alla tre organisationerna ser till att ge dig stöd, hjälp och vägledning.

wave1
Annons

Senaste artiklarna
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser