Så här fungerar den helt nya spellagen i Sverige • Rekraketer

Den nya spellagen har inneburit en rad förändringar. Bland annat har Lotteriinspektionen bytt namn till Spelmyndigheten. Dessutom har reglerna för marknadsföring från spelbolagen förändrats jämfört med tidigare. För spelbolag som bryter mot reglerna kan höga böter vänta. Nedan listas några av förändringarna i korthet.

Bolagen behöver tillstånd

Den nya lagen innebär att alla spelbolag som vill erbjuda sina tjänster till svenska spelare måste ansöka om en licens och förbinda sig att betala en skatt på sitt spelnetto i Sverige. Men spelbolagen kan fortfarande vara registrerade på till exempel Malta och bedriva verksamheten där.

Bonusar begränsas

Tidigare har spelbolagen kunnat gödsla med bonusar och kampanjer. Framför allt för att få tillbaka inaktiva spelare. Men spelbolagen får efter att den nya lagen har vunnit kraft bara locka in en spelare genom bonusar en gång per licens. Och det spelar ingen roll hur många webbplatser som ingår i bolaget.

Spelpaus introduceras

Spelinspektionen har tagit fram ett spärregister för spelmissbrukare där spelare skälva kan välja att stänga av sig från allt licensierat spel som kräver registrering. Den nya lagen innebär att spelbolag måste kolla alla nya spelare och se om de finns med i registret. En spärrad spelare ska inte kunna få direktreklam skickad till sig.

Marknadsföringen ses över

Lagen syftar även till att se över och komma åt spelbolagens marknadsföring vad gäller utformning och budskap. Där kommer regler om måttfullhet in. Samtidigt finns det ingenting som säger att mängden reklam kommer att minska. Men såväl Spelinspektionen som Konsumentverket har i och med den nya lagen fått bättre verktyg. Värt att nämna är att spelbolagen nu får marknadsföra sig genom sociala medier som Facebook och Instagram. Det var inte tillåtet tidigare.

Spelinspektionen är den myndighet som ska säkerställa att den svenska spelmarknaden är laglig, säker och tillförlitlig. Besök deras webbplats för att ta del av mer information kring den nya spellagen och vilka regler som nu gäller.

wave1
Annons

Senaste artiklarna
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser