Roma vs Fiorentina • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Roma behöver rädda säsongen efter att ha förlorat tre av de fyra senaste matcherna i ligaspelet. Pressen på nye tränaren Claudio Ranieri är stor inför de avslutande omgångarna i Serie A. Fiorentina har bara vunnit en av de sju senaste matcherna i ligan (4-1 borta mot SPAL) och ser nu ut att få nöja sig med en mittenplacering när avståndet upp till Europa-platserna blivit alldeles för stort.

Hemmalag

Roma hade en stark period kring nyårsskiftet och vann sex av åtta matcher i ligaspelet. Men efter det har det (ånyo) gått tyngre för Rom-klubben som nu halkat efter i toppstriden. Just nu ligger laget på en sjundeplats med 47 poäng på 29 matcher. Upp till en Champions League-plats är det fem poäng. Ranieris mannar behöver verkligen räta på ryggen och slå tillbaka efter nederlaget mot Napoli senast (1-4) för att inte tappa ytterligare mark i vad som väntas bli en rafflande avslutning på ligasäsongen. I truppen saknas skadade duon Stephan El Shaarawy och Alessandro Florenzi. Dessutom missar försvarsbjässen Kostas Manolas matchen på grund av avstängning.

Bortalag

Fiorentina missade Europa-spel med tre poäng i fjol och ser ut att landa utanför toppskiktet även i år. Efter en kärv säsong ligger nu laget närmare nedflyttningsstrecket än Europa-platserna med en tiondeplats i tabellen och 38 inspelade poäng på 29 matcher. Fiorentina har inte vunnit en match i ligan sedan mitten av februari. Nu krävs uppryckning om klubben ska undvika att rasa ytterligare i tabellen. Tränaren Stefano Pioli får klara sig utan skadade Marko Pjaca i mötet med Roma. Dessutom är det osäkert huruvida Federico Chiesa och Edimilson Fernandes kan komma till spel.

Statistik

Tre av de fyra senaste matcherna mellan Roma och Fiorentina har slutat med att båda lagen gjort mål. Allra senast slutade det hela 7-1 till ett då hemmaspelande Fiorentina.

Roma har gjort mål i 93 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet.

Fiorentina har gjort minst 1 mål i de 6 senaste ligamatcherna.

Roma har släppt in minst 1 mål i de 11 senaste ligamatcherna på hemmagräs.

Fiorentina har hållit nollan i endast 20 procent av bortamatcherna i ligan.

Speltips

För Roma går spelet in i hela 86 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt in på säsongen. Motsvarande siffra för Fiorentina på bortaplan i ligan är 67 procent. Hemmalaget måste studsa tillbaka efter den senaste tidens motgångar för att kunna utmana om en Europa-plats till nästa säsong. Samtidigt behöver Fiorentina poäng för att undvika att bli indragna i bottenstriden. Roma har släppt in mål i 93 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet den här säsongen och har samtidigt gjort mål i nio raka matcher på hemmagräs. Fiorentina har gjort mål i 73 procent av lagets bortamatcher i ligan och spelet går in i de sex senaste ligamatcherna. Två lag som brukar bjuda upp till dans gör upp om viktiga poäng när italienska Serie A nu går in i slutskedet av säsongen. Full fart framåt. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Olympiastadion.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser