Rotherham vs Norwich • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Rotherham är nykomlingar i den engelska andradivisionen och krigar hårt för att säkra en plats på säker mark i tabellen. Den viktiga bortasegern mot QPR (2-1) tidigare i veckan har onekligen gett laget självförtroende och hopp nu när det endast är målskillnad som håller klubben under nedflyttningsstrecket. Norwich trummar på i toppen av tabellen och tog sin femte raka ligaseger för några dagar sedan när Hull avfärdades (3-2) utan några större bekymmer på hemmaplan. Nu vill laget utöka serieledningen.

Hemmalag

Rotherham tog endast fyra segrar under hösten i ligaspelet och har länge sett ut att skjutas tillbaka ner i League One efter en tuff säsong som nykomlingar i Championship. Men med två segrar på de tre senaste har klubben nu fått upp hoppet om att kunna klara kontraktet. För tillfället ligger Rotherham på en tjugoandraplats (trea från slutet) i tabellen med 36 poäng på 37 matcher. Men nu är det bara målskillnad (en ynka strut!) som håller laget under nedflyttningsstrecket. En ny poäng skulle med stor sannolikhet ta klubben upp på säker mark i tabellen. Inför mötet med Norwich saknas långtidsskadade målvakten Lee Camp och mittfältaren Lee Frecklington.

Bortalag

Norwich marscherar fram och stod för en rejäl urladdning i veckomötet med Hull (två mål under första kvarten) som gav tillbaka serieledningen till klubben. Efter en stark säsong med bara sex förluster totalt i ligaspelet vill nu The Canaries koppla ett ännu hårdare grepp om förstaplatsen och se till att säkra en plats i Premier League till nästa säsong. Norwich har spelat in 75 poäng på 37 matcher och sitter på två poängs marginal ned till ligatvåan Leeds. En ny seger skulle sätta ytterligare press på toppkonkurrenterna i jakten på avancemang. Robbie Brady är avstängd och missar matchen mot Rotherham. Även Youssouf Mulumbu saknas i truppen på grund av landslagsspel.

Statistik

Alla sex tidigare möten mellan Rotherham och Norwich har slutat med att båda lagen gjort mål. Allra senaste mötet lagen emellan slutade 3-1 till ett för dagen hemmaspelande Norwich.

Rotherham har gjort mål i 89 procent av sina hemmamatcher i ligaspelet.

Norwich har gjort minst 1 mål i de 18 senaste matcherna i ligan.

För Rotherham går spelet in i 11 av de 12 senaste hemmamatcherna i ligan.

Norwich har gjort mål i 94 procent av lagets ligamatcher på bortaplan.

Speltips

För Rotherham går spelet in i 72 procent av lagets hemmamatcher i ligaspelet så här långt den här säsongen. Även för Norwich är motsvarande siffra på bortaplan 72 procent. Rotherham har fått lite medvind efter två segrar på de tre senaste och kan ta sig över strecket i händelse av poäng mot serieledarna. Samtidigt har Norwich fortsatt att imponera och tog en viktig hemmaseger mot Hull (3-2) tidigare i veckan efter en urstark inledning av matchen. Rotherham har gjort mål i sex raka hemmamatcher och släppt in mål i de tolv senaste ligamatcherna på hemmagräs. Norwich har gjort mål i de åtta senaste bortamatcherna och hållit nollan i bara en av de sex senaste ligamatcherna på bortaplan. Två lag som behöver poäng i varsin del av tabellen gör upp i vad som (även om vi tittar på lagens inbördes möten med varandra) förväntas bli en fartfylld och målglad tillställning. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på New York Stadium.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser