Saint-Étienne vs Lille • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Saint-Étienne missade Europa-spel i fjol med minsta möjliga marginal. Den här säsongen är laget ute efter revansch och har siktet inställt på att slå sig in bland de sex främsta i tabellen för att ta sig ut i Europa. Lille var rysligt nära att åka ur Ligue 1 efter ett trassligt fjolår. Men den här säsongen har det gått betydligt bättre för laget som för tillfället lagt vantarna på den andra direktplatsen till Champions League.

Hemmalag

Saint-Étienne har missat chansen till Europa-spel två säsongen i rad. Den här säsongen är laget ute efter revansch. Men efter en ojämn höst som inleddes på allra sämst sämst (bara en seger på de fem första) har inte klubben lyckas slå sig in bland de fyra främsta i tabellen. För tillfället ligger Saint-Étienne på en femteplats med 43 poäng på 27 matcher. Men med tanke på att det endast är en poäng upp till fjärdeoplacerade Marseille finns det definitivt mycket kvar att spela om. Efter en tung period i ligaspelet (bland annat förlust mot PSG) får laget nu hitta kraft i sitt fina hemmaspel för att plocka positioner. Inför mötet med Lille saknas skadade trion Kévin Monnet-Paquet, Yannis Salibur och Gabriel Silva.

Bortalag

Lille stod för en riktig bottensäsong i fjol och säkrade kontraktet med endast en poängs marginal ned till strecket. Den här säsongen är det ett betydligt vassare lag som rusat genom hösten och slagit sig in bakom seriesuveränerna PSG i tabellen. Lille ligger i dagsläget på en andraplats med 54 inspelade poäng på 27 matcher. Ligatiteln är mer eller mindre körd med tanke på att det för närvarande är hela sjutton poäng upp till PSG. Däremot behöver Lille kolla sig över axeln när tredjeplacerade Lyon (fem poäng efter) nu utmanar om den andra direktplatsen till Champions League. Men Lille har hittat formen med bara en förlust i ligaspelet sedan mitten av december och vill nu fortsätta den fina sviten för att hålla undan i tabelltoppen. Enda frågetecknet i truppen är försvararen Mehmet Zeki Çelik som är på väg tillbaka från en skada.

Statistik

Fyra de fem senaste mötena mellan Saint-Étienne och Lille har slutat med att båda lagen gjort mål. Allra senast slutade det 3-1 till ett då hemmaspelande Lille.

Saint-Étienne har gjort mål i 85 procent av hemmamatcherna i ligan hittills.

Lille har gjort minst 1 mål i de 6 senaste ligamatcherna på bortaplan.

För Saint-Étienne går spelet in i 3 av de 4 senaste matcherna i ligaspelet.

Lille har släppt in mål i 69 procent av bortamatcherna i ligan så här långt.

Speltips

Förvisso går spelet in i endast 54 procent av Saint-Étiennes hemmamatcher i ligaspelet den här säsongen. Och siffran är den motsvarande för Lille på bortaplan i ligan. Men lagen brukar lätta på skärpet när de möts. I fyra av de fem senaste matcherna mellan klubbarna har det blivit mål åt båda håll. Och även om Saint-Étienne varit inne i en tung period kan de luta sig mot ett starkt facit på hemmaplan. Laget är det fjärde bästa hemmalaget av alla i serien, har gjort mål i 85 procent av matcherna på hemmagräs och snittar 1.85 mål framåt per hemmamatch. Samtidigt har Lille gjort mål i sex raka bortamatcher och är obesegrade i åtta raka totalt i ligaspelet. Båda lagen behöver ett resultat för att ta spjärn och sätta press i toppen av tabellen och försvara positionerna. Därför spelas att båda lagen gör mål i matchen på Stade Geoffroy-Guichard.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser