Schalke 04 vs Wolfsburg • Rekraketer
HV_PP_FF_RR_SVG

Schalke 04 stod för en riktigt fin fjolårssäsong med sin andraplats i tyska Bundesliga. Men den här säsongen har det gått betydligt mer kärvt för laget som befinner sig precis ovanför kval- och nedflyttningsstrecket i tabellen. Wolfsburg klarade sig kvar i högstadivisionen genom kvalspel förra året och har siktet inställt på revansch. Efter en fin svit i ligaspelet har klubben nu en Champions League-plats inom räckhåll.

Hemmalag

Schalke 04 hade en jobbig inledning på säsongen och förlorade i de fem första omgångarna av ligaspelet. Efter det har klubben blandat och gett utan att ha hittat någon formtopp som sträcker sig längre än ett par matcher. Med bara en seger på de fem senaste börjar snaran onekligen dras åt unge tränaren Domenico Tedesco. Just nu ligger Schalke 04 på en blygsam fjortondeplats i tabellen med endast 18 poäng på 17 matcher. Med fyra poäng ner till kvalstrecket (och sju till nedflyttningsstrecket) måste laget höja sig några nivåer för att undvika en svettig bottenstrid under våren. Hela fem spelare saknas i matchtruppen inför mötet med Wolfsburg. På skadelistan hittar vi nämligen Hamza Mendyl, Suat Serdar, Breel Embolo, Amine Harit och Guido Burgstaller. Dessutom är det osäkert huruvida Salif Sané kan medverka i matchen.

Bortalag

Wolfsburg stod för ett platt fall under fjolårssäsongen. Men den här säsongen har det gått betydligt bättre för klubben som är inne i ett riktigt stim för tillfället med fem raka matcher i ligaspelet utan förlust varav fyra av dem varit segrar. För tillfället ligger Wolfsburg på en sjätteplats i tabellen med 28 inspelade poäng på 17 matcher. Upp till RB Leipzig på fjärdeplatsen är det endast tre poäng i dagsläget. Så nog finns det gott om motivation (och även självförtroende) hos ett lag som är ute på ett rejält revanschtåg efter fjolårets misslyckande. En seger (eller poäng) borta mot Schalke 04 skulle stärka klubbens hopp om att kunna skrälla sig till en Champions League-plats. Inför mötet förfogar tränaren Bruno Labbadia över en fulltalig matchtrupp utöver skadade trion Daniel Ginczek, Ignacio Camacho och Josuha Guilavogui.

Statistik

Schalke 04 har släppt in mål i 88 procent av hemmamatcherna i ligaspelet hittills. Samtidigt har Wolfsburg gjort minst två mål i de fem senaste ligamatcherna. Det allra senaste mötet lagen emellan slutade 2-1 till ett då hemmaspelande Wolfsburg.

Schalke 04 har bara 1 seger på de 5 senaste ligamatcherna.

Wolfsburg snittar hela 2.00 poäng per bortamatch i ligaspelet.

Schalke 04 har släppt in minst 2 mål i de 3 senaste hemmamatcherna.

Wolfsburg har vunnit 5 av de 6 senaste matcherna i ligaspelet.

Speltips

Schalke 04 har bara vunnit en match av de fem senaste i ligaspelet. Klubben är det fjärde sämsta hemmalaget i serien och har släppt in minst två mål i de tre senaste matcherna på hemmaplan. Schalke 04 har förlorat majoriteten av sina hemmamatcher och snittar bara 1.13 poäng på hemmagräs. Samtidigt har Wolfsburg imponerat på sistone och visat prov på storform med fem segrar på de sex senaste i Bundesliga. Laget har gjort mål i sju raka matcher, gjort minst två baljor i de fem senaste och nosar nu på en Champions League-plats när tabellen vänder. Lagens respektive form och skadeläge talar för att gästerna åtminstone bör klara av ett oavgjort resultat mot ett stukat och för tillfället uddlöst Schalke 04 som fortfarande söker efter formen efter en besvärlig höst i ligaspelet. Därför spelas att Wolfsburg vinner eller att det blir oavgjort i matchen på Veltins-Arena.


wave1
Annons

Senaste speltipsen
1. Division
19 juni19.00
1. DivisionViborg vs Fredericia
1.70Ö 2.5
Bundesliga
30 maj15.30
BundesligaHertha Berlin vs Augsburg
1.80Ö 2.5
Superligaen
29 maj19.00
SuperligaenSilkeborg vs Nordsjælland
1.83Ö 2.5 + BLGM
Bundesliga
27 maj20.30
BundesligaUnion Berlin vs Mainz 05
1.80Ö 2.5
2. Bundesliga
27 maj18.30
2. BundesligaBochum vs Holstein Kiel
2.05Ö 3.0
League One
14 mars16.00
League OneDoncaster Rovers vs AFC Wimbledon
League Two
14 mars16.00
League TwoPort Vale vs Crawley Town
1.80BLGM
Championship
14 mars16.00
ChampionshipPartick Thistle vs Alloa Athletic
1.80BLGM
  Statistik

  2020

  Spel 41 st
  Vinst 47 %
  ROI 88 %
  Kassa - 2 585 kr
  Just nu används 1-3 units med en insats på 500 kronor per unit.
  wave2 wave1
  Annonser